Zeci de kilograme de aur și argint, furate din sistemele antiaeriene de apărare trimise la reparații, în Liov. Cine este suspectul principal

Zeci de kilograme de aur și argint, furate din sistemele antiaeriene de apărare trimise la reparații, în Liov. Cine este suspectul principal

Fostul manager al unei uzine din industria apărării din Liov este suspectat că și-a însușit cantități importante de aur, argint și alte metale prețioase din sistemele de apărare antiaeriană care fuseseră trimise în respectiva fabrică pentru reparații, scrie luni, 25 septembrie, Ukrainska Pravda.

Anunțul a fost făcute de către Serviciul de presă al Biroului de Securitate Economică al Ucrainei, Serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (FDB) și Serviciul de presă al Procuraturii Generale ucrainene

FSB a precizat că suspectul este fostul șef al unei întreprinderi strategice din industria de apărare din Ucraina.

Serviciile speciale ucrainene dețin informații potrivit cărora, până la începutul anului 2022, acesta ar fi dat instrucțiuni “nejustificate” subordonaților săi pentru a demonta sistemele de apărare antiaeriană care fuseseră aduse la fabrică pentru reparații și modernizări. Apoi acesta ar fi furat piesele “dezafectate” care conțineau metale prețioase.

Biroul de Securitate Economică al Ucrainei a precizat că produsele vizate erau bancuri de testare, unități de producție neterminate și componente.

Aliajul conținea aproximativ 2 kilograme de aur, 23 de kilograme de argint, 102 grame de platină, 65 grame de paladiu și 15 grame de rodiu.

Biroul Procurorului General a adăugat că aceste materiale sunt utilizate pentru fabricarea de echipamente radio cu destinație specială pentru controlul sistemelor de apărare antiaeriană.

Statul ucrainean ar fi suferit un prejudiciu total în valoare de 2,4 milioane grive (aproximativ 65.000 de dolari) în urma acestei scheme de delapidare.

Fostul manager a fost înștiințat că este suspectat că și-a însușit bunuri făcând abuz de poziția sa oficială, infracțiune care, potrivit Codului penal al Ucrainei, prevede o pedeapsă de 7-12 ani de închisoare și confiscarea bunurilor.

Ancheta preliminară este în desfășurare, iar identitatea tuturor persoanelor implicate în această schemă de deturnare urmează să fie stabilită. FSB verifică, de asemenea, informațiile conform cărora fostul manager lucra cu serviciile secrete rusești.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *