251 de minori au fost salvați, după ce un „profet” apostolic care transforma copiii în sclavi a fost arestat

251 de minori au fost salvați, după ce un „profet” apostolic care transforma copiii în sclavi a fost arestat

Poliția din Zimbabwe a declarat că a arestat un bărbat care pretindea a fi profet al unei secte apostolice într-un complex unde se presupune că peste 250 de copii erau folosiți ca forță de muncă ieftină și unde autoritățile au găsit 16 morminte neînregistrate.

O sectă cu peste 1.000 de membri folosea minorii ca forță de muncă

Purtătorul de cuvânt al poliției, Paul Nyathi, a susținut că Ishmael Chokurongerwa, în vârstă de 56 de ani, un „auto-numit” profet, a condus o sectă cu peste 1.000 de membri la o fermă la aproximativ 34 km nord-vest de capitală, Harare, unde copiii locuiau alături de alți credincioși.

Copiii, care au fost salvați, „au fost folosiți pentru a efectua diverse activități fizice în beneficiul conducerii sectei”, a susținut el. Din cei 251 de copii, 246 nu aveau certificate de naștere.

„Poliția a stabilit că acești copii de vârstă școlară au fost supuși abuzului ca forță de muncă ieftină, făcând muncă manuală în numele învățării unor abilități de viață”, a susținut Nyathi.

Poliția a spus că printre mormintele descoperite se numără și cele a șapte copii ale căror înmormântări nu au fost înregistrate de autorități.
El a spus că ofițerii de poliție au făcut o percheziție în altar marți. Chokurongerwa, care se autointitula profetul Ismael, a fost arestat împreună cu șapte dintre consilierii săi „pentru activități criminale care includ abuzul asupra minorilor”.

Grupurile apostolice care infuzează credințele tradiționale într-o doctrină penticostală sunt populare în țara profund religioasă din Africa de Sud.

Au existat puține cercetări detaliate despre bisericile apostolice din Zimbabwe, dar studiile Unicef ​​estimează că este cea mai mare confesiune religioasă, cu aproximativ 2,5 milioane de adepți într-o țară de 15 milioane.

Unele dintre grupuri aderă la o doctrină care cere ca adepții să evite educația formală pentru copiii lor, precum și medicamentele și îngrijirea medicală pentru membrii care trebuie să caute vindecarea prin credința lor în rugăciune, apă sfințită și pietre.

Alții au început în ultimii ani să permită membrilor lor să viziteze spitale și să înscrie copiii la școală, după campanii intense ale guvernului și organizațiilor neguvernamentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *