Marcel Ciolacu, față în față cu reprezentanții FMI – Ce spune premierul despre bugetul pentru 2024

Marcel Ciolacu, față în față cu reprezentanții FMI – Ce spune premierul despre bugetul pentru 2024

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important în cadrul discuţiilor, premierul prezentând cu acest prilej obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

“Sumele direcţionate către investiţii ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale şi înfiinţarea unei structuri interinstituţionale care să asigure coerenţa implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul, citat în comunicat.

Marcel Ciolacu a evidenţiat eforturile făcute pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, arătând că ţara noastră va încheia actualul exerciţiu financiar cu o rată de absorbţie de aproximativ 97%.

Directorul regional al Băncii Mondiale, Marina Wes, a exprimat disponibilitatea BM de a sprijini în continuare autorităţile române, atât în privinţa eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât şi în combaterea evaziunii fiscale, se arată în comunicat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *