Cutremur de 5,8 grade, resimțit în mai multe țări, joi dimineața. Unde s-a produs

Cutremur de 5,8 grade, resimțit în mai multe țări, joi dimineața. Unde s-a produs

Un cutremur puternic, cu magnitutdinea de 5,8 grade pe scara Richter, s-a produs, joi dimineața, în vecinătatea țării noastre.

Unde s-a produs cutremurul puternic

Seismul s-a produs, în jurul orei 05.05, ora locală a României, la granița dintre Croația, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina. Cutremurul a avut o adâncime de 10 kilometri, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Orașele în care s-a resimțiti seismul au fost: la 40 de kilometri nord-vest de Niksic; la 71 de kilometri sud-est de Mostar, la 84 de kilometri nord-vest de Podgorica și la 97 de kilometri sud de Sarajevo.

În momentul redactării articolului, autoritățile continuau monitorizarea situației pentru a evalua daunele produse de seism.

Cutremur și în România, joi noaptea

Și în România, joi noaptea, la ora 00.53, s-a produs un cutremur, de 2,7 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, Buzău. Acesta a avut o adâncime de 132 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48km nord-vest de Buzău, 59km nord-est de Ploiești, 63km sud-est de Brașov, 66km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71km sud-vest de Focșani, 89km nord-est de Târgoviște.

 

Please follow and like us:
Pin Share