O cursă TAROM a ratat decolarea din Bruxelles din cauza unei defecțiuni tehnice. Surse: În avion erau și Mircea Geoană (NATO), și Luminița Odobescu (MAE)

O cursă TAROM a ratat decolarea din Bruxelles din cauza unei defecțiuni tehnice. Surse: În avion erau și Mircea Geoană (NATO), și Luminița Odobescu (MAE)

Cursa TAROM ROT374 urma să pornească din Bruxelles spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de lângă București, joi, dar decolarea a fost întreruptă din motive de siguranță tehnică. Printre cei 93 de pasageri ai avionului erau și secretarul general al NATO, Mircea Geoană, și ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, susțin sursele G4Media.ro.

 

TAROM, precizări despre cursa care a ratat decolarea din Bruxelles

 

Fără să confirme prezența celor doi oficiali la bord, compania a precizat că este vorba despre o aeronavă Boeing care urma să transporte 93 de pasageri.

„București, România – Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranță tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri.

Echipajul aeronavei a decis să intervină și să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranță, s-a solicitat prezența mașinilor de pompieri la aeronavă”, au declarat reprezentanții TAROM într-un comunicat de presă.

 

Pasagerii au fost debarcați

 

TAROM spune că pasagerii „au fost debarcați în condiții sigure”.

„Asigurăm publicul că pasagerii și echipajul se află în siguranță. Aceștia au fost debarcați în condiții sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistență pentru a-i ajuta să își continue călătoria.

Aeronava va fi supusă unei inspecții tehnice amănunțite de către o echipă specializată pe aeroportul din Bruxelles. Informații suplimentare despre starea tehnică a aeronavei și despre remedierea defectului vor fi comunicate ulterior.

Tarom își exprimă regretul pentru orice inconveniențe cauzate și asigură pasagerii că siguranța este întotdeauna prioritatea principală în operațiunile noastre”, se mai arată în același comunicat.

Please follow and like us:
Pin Share