Planurile lui Cîrstoiu pentru transportul public din Capitală: Extinderea metroului, semaforizare inteligentă, parcări subterane și supraterane (VIDEO)

Planurile lui Cîrstoiu pentru transportul public din Capitală: Extinderea metroului, semaforizare inteligentă, parcări subterane și supraterane (VIDEO)

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre planurile pe care le are în transportul public dacă va câștiga alegerile din 9 iunie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Alex Vlădescu.

 

Promisiunile lui Cătălin Cîrstoiu pentru transportul public din București

 

Despre trecerea metroului și a Centurii vechi la Primăria Generală, acesta a afirmat: „Centura e așa cum e acum, nu va fi modernizată niciodată. Dacă va trece în sarcina municipalității și un proiect la nivelul Capitalei, va putea fi modernizată. Am vorbit cu dl ministru Grindeanu, e un proiect convenit cu domnia sa, sunt fonduri care pot fi accesate. Trebuie făcută centura aia. Și radialele sunt vitale”.

El mai vizează și extinderea rețelei de metrou spre Ilfov: „E vorba de rețeaua deja semnată pentru Aeroportul Otopeni. Totuși, suntem singurul oraș din Europa care n-are metrou la aeroport. Sunt două proiecte, unul până la Băneasa și încă unul de acolo. Cred că pot fi extinse rețele de metrou și spre Chitilă, zona aceea. Sigur o să accesăm toate sursele de finanțare europene”.

De asemenea, a mai spus că semaforizarea inteligentă trebuie să fie 99% gata în „un an jumate – 18 luni”.

Cât despre locurile de parcare, Cătălin Cîrstoiu a susținut că „ar fi imoral să spun că o să fac 10 locuri de parcare. Totuși, nu sunt Nicușor Dan… Bom identifica parcările și vom face cât de multe locuri de parcare subterane și supraterane se pot face”.

 

Cîrstoiu: Proiectul meu pentru București e gata

 

În aceeași emisiunea, Cătălin Cîrstoiu a anunțat că are gata programul său pentru București.

„Nu am fost dispărut (din spațiul public), au fost niște lucruri interne ale campaniei, au fost niște clipuri care au trebuit filmate și tehnic, pentru că e proiectul pentru București.

Noi am lansat deja termoficarea, proiectul pentru transporturi, acele 10 teme mari pentru București, dar sunt multe lucruri tehnic de analizat. Proiectul e gata și cred că asta e prioritatea”, a mai declarat candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Please follow and like us:
Pin Share