Patru oi au fost înscrise la o școală din Franța. Care este motivul

Patru oi au fost înscrise la o școală din Franța. Care este motivul

O clasă este amenințată cu închiderea în Moselle, Franța, din cauza lipsei de elevi. Pentru a protesta împotriva acestei posibile închideri, părinții elevilor au înscris 4 oi din regiune pentru următorul an școlar din septembrie 2024.

 

Un mod original de a protesta

 

Copii noi cu patru picioare. În Moselle, părinții elevilor din grupul educațional intercomunal (RPI) din comunele Hermelange, Nitting și Voyer, situate între Nancy și Strasbourg, au înscris patru oi pentru începutul anului școlar în septembrie, relatează Le Républicain Lorrain în luna mai, scrie Bfmtv. Un mod original de a protesta împotriva amenințării cu închiderea unei clase în această școală.

Părinții au completat dosarele de înscriere conform cerințelor fiecărui elev nou, cu datele de naștere și numele părinților, și le-au trimis la primărie, înainte de a fi trimiși la Educația Națională.

Au fost furnizate patru nume: John Deere, Marguerite Duprés, Phil Tondu și Valériane Deschamps. Denumiri evocatoare, referitoare fie la lâna, fie la habitatul natural al acestor oi, aparținând unui crescător din apropiere.

 

Care este pragul minim de elevi

 

Datorită acestor noi recrutări, numărul elevilor înscriși pentru anul școlar următor crește de la 94 la 98, pragul minim cerut de Educația Națională pentru toate cele 5 clase care constituie această grupă școlară.

Situația este „omniprezentă”, judecă primarul din Voyer, Bertrand Janson, la RTL , subliniind că clasa amenințată cu închiderea s-a putut deschide în 2021 cu doar 90 de elevi înscriși în școală. Cu aceste înscrieri neobișnuite, părinții intenționează să protesteze împotriva amenințării cu închiderea acestei clase de către Educația Națională.

„Din moment ce copiii noștri sunt numărați ca oi, am putea la fel de bine să împingem absurdul raționamentului până la capăt”, justifică ei pentru L’Est Républicain.

Pentru a le susține demersul, părinții au adus oaile în curtea școlii pentru o zi săptămâna trecută.

„Aceștia sunt noii noștri prieteni, ca să nu se închidă cursurile. E foarte bine”, s-a bucurat Lola, o tânără studentă, la microfonul RTL.

Please follow and like us:
Pin Share