DNA nu confirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan. Cum a reacționat edilul

DNA nu confirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan. Cum a reacționat edilul

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut apel la echilibru în discursul public, după ce candidatul AUR la primăria Bucureștiului a susținut că actualul edil este urmărit penal de procurorii anticorupție.

DNA nu confirmă urmărirea penală a lui Nicușor Dan

DNA a precizat că în dosarul menționat de Mihai Enache nu este urmărită penal, la acest moment, nicio persoană. Candidatul AUR a declarat că a formulat o plângere contra lui Nicușor Dan, în legătură cu cheltuielile pentru campania publicitară a edilului.

„La solicitarea mass media şi în referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind pe unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană”, a transmis, vineri seara, DNA.

Procurorii anticorupție atrag atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita „transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”.

Cum a reacționat edilul

În replică, Nicuşor Dan a spus că acest lucru „se întâmplă o dată la patru ani”. Primarul Capitalei a mai spus că procurorii anticorupție sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere.

„E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează.

E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală.

Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o intervenţie telefonică la postul B1Tv..

Please follow and like us:
Pin Share