Proprietara unei cafenele din Italia i-a luat unei turiste 2 euro, ca să-i taie sendvișul în două: „Munca se plătește!”

Proprietara unei cafenele din Italia i-a luat unei turiste 2 euro, ca să-i taie sendvișul în două: „Munca se plătește!”

„Ne-au taxat 2 euro pentru a împărți un toast în jumătate”, e plângerea clienților unui bar de pe Lacul Como, scrisă pe Tripadvisor de un utilizator care a postat chitanța emisă de un bar din Gera Lario, în provincia Como, scrie cotidianul La Repubblica. Ziarul a stat apoi de vorbă cu proprietara barului.

Un toast vegetarian cu cartofi prăjiți, 7,5 euro, plus taxa suplimentară de 2 euro pentru că a fost „împărțit în două”. Se întâmplă în Gera Lario, un mic sat din provincia Como, cu vedere la lac.

Postarea se referă la un prânz care a fost servit la sfârșitul lunii iunie: „Formatul de pâine prăjită se servește deja tăiat exact în două jumătăți. Eram două persoane si am cerut toast pe care l-am mâncat la masă, în doi. Dar a trebuit să plătim pentru că au tăiat pâinea prăjită în două? Incredibil, dar adevărat… ”, a scris turista, neidentificată, dar despre care se crede că e o femeie din Milano, cu vârsta între 50 și 64 de ani.

La Repubblica a contactat-o pe proprietara Barului Pace, din Gera Lario, care a explicat suprataxarea: „Nu a fost o simplă pâine prăjită, înăuntru erau și cartofi prăjiți. Ne-a luat ceva timp să-l tăiem în două. Iar munca se plătește!”.

Femeia nu regretă câtuşi de puţin acea postare agresivă a clientei și nici faptul că a devenit subiect de presă. Cristina Biacchi, proprietară, împreună cu soţul ei, a barului Pace, este mai enervată de faptul că acest client nemulțumit nu i-a spus nimic atunci când a plătit.

„I-am fi explicat că fiecare serviciu suplimentar trebuie plătit. A trebuit să folosim două farfurioare, în loc de una, și s-a dublat timpul de spălat, iar apoi două servețele. Pe scurt. Acum totul e mai scump și chiar și timpul are costul lui. Nu e vorba despre cei doi euro. Dacă cei care au consumat nu ar fi vrut să plătească, nu i-am fi cerut, asta e. Imaginați-vă că avem mult de muncă și mulți clienți. Dar nimeni nu s-a plâns și pentru mine e ciudat. Acum nu mai e nevoie să te ascunzi în spatele unui computer și să vorbești de rău pe cineva, poți să vorbești direct. Repet, dacă ar fi spus-o imediat, nu ar fi plătit acest supliment. Și toate acestea nu s-ar fi întâmplat”, e declarația femeii care, pentru că nu se simte nicicum vinovată, nu crede că are vreun motiv să ceară scuze.

TripAdvisor a suspendat noi recenzii pentru cafenea, invocând îngrijorări cu privire la evaluările persoanelor care nu au vizitat niciodată locația.

„Din cauza unui eveniment recent care a atras atenția presei și a provocat un aflux de recenzii care nu descriu o experiență la primă mână, am suspendat temporar publicarea de noi recenzii pentru această locație”, a scris TripAdvisor.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share