Sute de părinți au așteptat cu orele pentru a-și înscrie copiii la creșe și grădinițe. Unii s-au așezat la coadă și cu 12 ore înainte. „Am stat aici de m-au uitat sfinții”

Sute de părinți au așteptat cu orele pentru a-și înscrie copiii la creșe și grădinițe. Unii s-au așezat la coadă și cu 12 ore înainte. „Am stat aici de m-au uitat sfinții”

Luni, 27 mai, a fost prima zi de înscriere a copiilor la creșe și grădinițe. Ministerul Educației susține că nu se aplică regula primului venit. Preșcolarii vor fi admiși în ordinea inversă a vârstei. În plus, părinții au la dispoziție o săptămână să depună cererile. Chiar și așa, unii dintre ei s-au așezat la rând încă de duminică seară.

 

Părinții au stat cu orele să-și înscrie copiii la creșe și grădinițe

 

În Popești-Leordeni, zeci de oameni s-au așezat la rând încă de duminică seară pentru a-și înscrie copiii la cele trei grădinițe din oraș. Cei care au venit luni dimineață erau deja cu numărul 70 pe listă și n-au reușit să depună documentele.

„Mi-am luat de la serviciu o oră că întârzii și am stat aici de m-au uitat sfinții, mă dor picioarele, n-am băut apă”, s-a plâns un părinte, citat de Știrile Pro TV.

Părinții revoltați s-au plâns și că există o singură persoană care introduce datele în calculator.

 

Mamă așteptând la coadă: Nasol…

 

La Cluj, zeci de oameni au stat și opt ore în fața instituției să fie siguri că prind un loc. Mai greu a fost pentru cei care n-au avut cu cine să lase copiii, așa că i-au luat cu ei.

„Nasoală, dar trăim în România și asta este, așa se întâmplă de obicei. Problema este că nu au copii răbdare, de dimineață erau și mai mulți copii”, a spus o femeie cu copilul în brațe.

Prima etapă a înscrierilor la creșă sau grădiniță se desfășoară în perioada 27 mai – 14 iunie. A doua etapă are loc între 17 iunie și 5 iulie, apoi va fi cea de ajustări, în care se vor aplica criteriile de departajare în cazul unităților care au primit cereri de înscriere peste numărul locurilor disponibile.

Please follow and like us:
Pin Share