Sebastian Burduja: Pe termoficare am cinci soluții prin care facturile bucureștenilor la apă caldă și căldură pot scădea la jumătate în patru ani de zile / Vom avea un CET nou-nouț în nord-estul Capitalei (VIDEO)

Sebastian Burduja: Pe termoficare am cinci soluții prin care facturile bucureștenilor la apă caldă și căldură pot scădea la jumătate în patru ani de zile / Vom avea un CET nou-nouț în nord-estul Capitalei (VIDEO)

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre planurile sale în eventualitatea în care câștigă alegerile locale, luni, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și a enumerat cinci soluții prin care „facturile bucureștenilor la apă caldă și căldură pot scădea la jumătate în patru ani de zile”.

 

Sebastian Burduja (PNL), pe B1 TV: Vom avea un CET nou-nouț în nord-estul Capitalei

 

Liberalul a spus că și termoficarea se numără printre prioritățile sale.

„Sistemul de termoficare al Capitalei trebuie să fie integrat. Avem un mare noroc că Bucureștiul și-a păstrat sistemul integrat așa cum este el, pentru că alte orașe au renunțat la el, au putut renunța la el, pentru că la noi în oraș cine crede că putem trece toți la centrale de apartament se înșală, nu duce țeava de gaz, nu se poate în București. Nu mai zic de rolul de producere a energiei electrice pe care CET-urile îl au, deci o bună parte din consumul energetic al Capitalei, mai ales iarna, e asigurat de ELCEN”, a declarat Sebastian Burduja.

„Noi am făcut azi un lucru, să știți, și am dat drumul la proiectul CET Titan, apropo de lucruri care păreau imposibile. CET Titan este un CET mai micuț, care a fost tăiat la fier vechi acum 10 ani de zile, pus pe butuci. Au depus proiect pe fondul pentru modernizare, ei au 40 de milioane de euro acolo, suntem în evaluare, dar cel mai probabil sunt eligibili”, a adăugat candidatul PNL la Primăria Capitalei, care este totodată ministru al Energiei.

„Mi-au promis, 1 decembrie 2026, vom avea un CET nou-nouț în nord-estul Capitalei, foarte important, pentru că cele patru CET-uri existente acoperă mai ales zona de sud și atunci de multe ori cei mai din nordul Capitalei au probleme, că presiunea e mică pe țevi și agentul termic ajunge și mai rece, și mai greu la ei. Deci se începe acest proiect, vom avea un CET nou în București, primul după 15 ani, CET Titan”, a continuat Sebastian Burduja.

„Ține de autoritatea centrală, dar (…) e un parteneriat. De altfel, ideea acestui sistem integrat este tocmai să treci tot sistemul, ideal, la Primăria Generală. Noi am spus, dacă nu e în stare Primăria Generală, îl luăm noi la Ministerul Energiei, dar trebuie să ai un singur cap, pentru că acum se acumulează datorii, există multă ineficiență în sistem, costuri ș.a.m.d.”, a mai spus el.

 

Sebastian Burduja, cinci soluții pe zona de termoficare

 

„Pe termoficare eu am cinci soluții care înseamnă în patru ani de zile, și o spun cu toată răspunderea, o gigacalorie la jumătate, deci facturile bucureștenilor la apă caldă și căldură pot scădea la jumătate în patru ani de zile”, susține Sebastian Burduja.

Cele cinci soluții enumerate de liberal au fost:

Fuziunea ELCEN – Termoenergetica
Branșarea CET-urilor la magistralele Transgaz și economii de 50 de milioane de euro pe an tarif de distribuție
Modernizarea CET-urilor
Modernizarea rețelelor
Energie geotermală

Please follow and like us:
Pin Share