Un avion rusesc de vânătoare Su-34 s-a prăbușit în Caucaz. Cei doi piloți au murit

Un avion rusesc de vânătoare Su-34 s-a prăbușit în Caucaz. Cei doi piloți au murit

Un avion de vânătoare Su-34 al Forțelor Aerospațiale Ruse s-a prăbușit în munții din regiunea Alagir, din Osetia de Nord, în zona Caucazului de Nord, în timpul unui zbor de antrenament, a informat Ministerul Apărării, citate de site-ul rusesc independent Meduza.

Echipajul a murit, se spune în comunicatul Ministerului. Potrivit agenției TASS, care citează serviciile operaționale ale republicii, la bord se aflau doi piloți.

Ministerul Apărării a nnumit o defecțiune tehnică drept cauza preliminară a accidentului. Potrivit departamentului, avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie și nu au existat pagube la sol.

Potrivit canalului de telegram Baza, localnicii au văzut prăbușirea unei „aeronave necunoscute” în munți. Potrivit acestora, în jurul miezului nopții, avionul a lovit o stâncă în apropierea satului Gorny Djuarikau.

O aeronavă de același tip s-a prăbușit pe 17 octombrie 2022 în curtea unei clădiri rezidențiale cu nouă etaje din Ieisk, pe teritoriul Krasnodar. Efectuat zborul cu muniție de război la bord. În urma căderii, a fost declanșat un incendiu, 15 persoane au murit, iar aproximativ 50 au fost rănite. Autoritățile au spus că motivul accidentului au fost păsările care au intrat în motoare.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share