Un bărbat și două femei, reținuți în cazul crimei de la Oradea. O tânără a fost ucisă, băgată într-un geamantan și ascunsă într-o remorcă

Un bărbat și două femei, reținuți în cazul crimei de la Oradea. O tânără a fost ucisă, băgată într-un geamantan și ascunsă într-o remorcă

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore marți seara, în cazul tinerei al cărei cadavru a fost găsit marți dimineață într-o remorcă din cartierul Prima, de pe strada Oneștilor din Oradea. Bărbatul e chiar cel care a sunat la 112 și i-a alertat pe polițiști în legătură cu un miros înțepător în parcare, relatează cotidianul local Bihoreanul.

Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Cei trei reținuți sunt Alin Omuţ, 30 de ani, concubina acestuia, Roxana Gal, 24 de ani, şi încă o femeie, Duca Erika, 28 de ani, toți fiind acuzaţi de omor. Aceasta din urmă este originară din satul Adoni, comuna Tarcea, aceeași localitate în care își avea domiciliul Rencsi, sora de 28 de ani a Henriettei Toth, femeia ucisă.

Decizia de reținere și ulterior de prezentare în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă a fost luată de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează ancheta, după mai multe ore de audieri.

Potrivit procurorului Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, din cercetările efectuate reiese că victima a fost ucisă în perioada 6-8 iunie, într-un apartament din cartierul Nufărul. Medicii legişti au stabilit că moartea femeii a fost cauzată de bătăile cumplite care i-au fost administrate de cei trei suspecţi.

Au fost „agresiuni fizice prin lovire cu corpuri dure contondente şi comprimare între două planuri, care i-au provocat hemoragie internă, prin rupturi viscerale (plămân, splină), urmare a unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale multiple şi de stern”, a explicat Ardelean.

După ce a murit, victima a fost băgată într-un geamantan şi ascunsă într-o remorcă, sub un morman de nisip. Apoi, în cursul zilei de duminică, remorca a fost mutată în parcarea din cartierul Prima, de pe strada Oneştilor.

În faţa anchetatorilor, declaraţii a dat doar Roxana Gal, concubina lui Omuţ. Bărbatul şi Duca Erika au uzat de dreptul la tăcere.

Cercetările continuă şi pentru a lămuri cazul tinerei de 25 ani, sora tinerei ucise, găsită bătută şi într-o stare gravă de malnutriţie şi deshidratare. Tânăra a fost transportată la Spitalul Judeţean, unde se află internată în Secţia de Terapie Intensivă.

Cadavrul tinerei de 31 ani care avea domiciliul în comuna Valea lui Mihai a fost găsit de poliţiştii orădeni marţi dimineaţă, în jurul orei 7, în urma unui apel 112, care a fost făcut chiar de Alin Omuţ. Tot el le-a spus anchetatorilor și despre sora femeii moarte.

Ea a fost găsită sechestrată într-un apartament de la etajul ll al blocului din cartierul Prima. În acelaşi apartament se aflau şi pe concubina lui Omuţ, Roxana Gal, şi Duca Erika. Procurorii au mai comunicat că „există bănuiala rezonabilă” că cele trei persoane reținute au provocat moartea tinerei găsite în remorcă.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share