Hamas nu este de acord cu propunerea de încetare a focului în Fâșia Gaza, negocierile continuă

Hamas nu este de acord cu propunerea de încetare a focului în Fâșia Gaza, negocierile continuă

Israelul spune că Hamas a făcut schimbări „drastice” care echivalează cu o respingere a ofertei sale de încetare a focului, în timp un oficial de rang înalt din Qatar, care mediază negocierile, a precizat că gruparea islamistă a propus „un nou calendar”. transmit CNN, Times of Israel și Jerusalem Post.

Hamas și-a prezentat marți răspunsul oficial la propunerea de eliberare a ostaticilor și de încetare a focului prezentată de Israel cu 12 zile mai devreme.

Gruparea teroristă că a făcut „amendamente” ofertei, în timp ce Israelul a afirmat că răspunsul a echivalat cu o respingere a propunerii sale.

Modificările au inclus o „cronologie actualizată pentru încetarea permanentă a focului” și retragerea trupelor israeliene din Gaza – inclusiv din Rafah și coridorul Philadelphi, de-a lungul graniței Egipt-Gaza – potrivit unui oficial din una dintre țările mediatoare.

Răspunsul Hamas a fost transmis Qatarului și Egiptului, care au informat cel de-al treilea mediator, Statele Unite. Toate cele trei țări au emis declarații spunând că „revizuiesc” propunerea.

Egiptul și Qatarul s-au angajat să-și continue eforturile de mediere până la ajungerea la un acord, adăugând că „se vor coordona cu părțile cu privire la următorii pași”.

Un oficial israelian a spus că răspunsul Hamas a „schimbat toți parametrii principali și cei mai semnificativi”, echivalând cu o respingere a propunerii.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Jihad Taha, a detaliat că răspunsul a inclus „amendamente care confirmă încetarea focului, retragerea, reconstrucția și schimbul de ostatici”.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share