Satul din România de care s-a ales praful după furtuna puternică de joi. Case ciuruite de grindină, mașini și grădini distruse

Satul din România de care s-a ales praful după furtuna puternică de joi. Case ciuruite de grindină, mașini și grădini distruse

Furtunile au afectat 107 localități din 20 de județe. În Coronini, Caraș-Severin, o furtună cu grindină a provocat distrugeri majore. Copacii au fost doborâți, iar culturile din grădini au fost devastate. Bucățile de gheață au spart ferestrele caselor și au avariat mașinile.

Pagube masive în Coronini din cauza grindinei: ferestre sparte și mașini distruse

Este dificil de estimat toate daunele produse de furtuna de aseară, chiar și la acest moment. Potrivit primarului, 80% din casele din Coronini au fost afectate, scrie Observator.

Ferestrele nu au fost sparte doar pentru că proprietarii au reușit să tragă la timp rulourile, care au fost perforate de grindină. Aproape toate mașinile din localitate au parbrizele sparte.

Descrierea “furtună” este insuficientă pentru a exprima intensitatea fenomenului, fiind mai apropiată de un bombardament. Toate casele prezintă urme ale vijeliei de aseară, iar oamenii sunt în stare de șoc.

Pagubele materiale au venit la pachet și cu lipsa de electricitate

Ferestre avariate, acoperișuri distruse, iar apa a pătruns în locuințele oamenilor. Localnicii au încercat să-și protejeze bunurile, dar mulți au fost loviți de bucățile de gheață care cădeau din cer.

Din fericire, nu au fost înregistrate răni grave. Locuitorii spun că nu au mai văzut niciodată un vânt atât de puternic în zonă. Furtuna a durat un sfert de oră și a devastat totul în cale, mai spune sursa citată.

Mai multe sate din România au rămas fără electricitate, stâlpii de curent au fost doborâți pe șosea, iar acum, la lumina zilei, se face o evaluare a pagubelor.

Și în Capitală totul a fost paralizat după furtuna de joi seară

În seara de joi, furtuna violentă a lovit Bucureștiul, aducând grindină de dimensiuni mari, rafale de vânt de până la 90 km/h și ploi torențiale cu acumulări de 30-40 l/mp. Acest fenomen a provocat daune considerabile: străzi inundate, locuințe afectate și copaci doborâți în diverse părți ale orașului.

Echipele de pompieri de la ISU București-Ilfov au răspuns la peste 400 de apeluri, gestionând 327 de inundații, 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți, precum și 3 acoperișuri distruse de vânt.

În total, au fost afectate 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri, și 71 de autoturisme. Intervențiile continuă pentru a soluționa problemele raportate.

Please follow and like us:
Pin Share