Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia. Ce a pățit în timp ce descărca marfă

Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia. Ce a pățit în timp ce descărca marfă

Căpitanul român în vârstă de 61 de ani a murit după ce a căzut în apă, în jurul orei 23:00, pe chelul de pe lângă fabrica ArcelorMittal din portul Gent. Potrivit Procuraturii din Flandra de Est, o echipă de scafandri a intrat în apă foarte repede pentru a-l găsi, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia

“O echipă de scafandri a intrat în apă să-l caute pe bărbat. Au reușit să-l localizeze rapid pe român, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva“, au trimis autoritățile citate de publicația belgiană Nieuwsblad. Românul lucra ca marinar pe o barjă cu steag românesc și s-ar fi împiedicat, după care a căzut în apă și s-a înecat.

“Este un incident nefericit. Scafandrii au reușit să scoată victima din apă după patruzeci de minute, dar era prea târziu. Bărbatul murise”, a declarat Rudy Hanot, reprezentantul firmei care operează în terminalul All Weather. Familia bărbatului a fost înștiințată că trebuie să se pregătească de înmormântare, iar un psiholog este la dispoziția rudelor pentru consiliere.

Tot de consiliere ar avea nevoie și colegii marinarului român, care nu pot să creadă cele întâmplate. În urmă cu două luni, un marinar român murea în condiții similare în rada portului Sulina. Salvatorii au încercat atunci să ajungă la bărbat, însă intervenția a fost îngreunată de vremea nefavorabilă.

Potrivit reprezentanților Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), marinarul muncea pe un vas și a căzut din senin, cel mai probabil după ce a suferit un infarct. La fața locului a fost trimisă și o asistentă medicală din cadrul Unității de Primi Urgențe Sulina, pentru a-l ajuta pe bărbat.

Un marinar a murit în Sulina, după ce a făcut infarct pe o barjă

În această dimineaţă, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ARSVOM a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare MRCC, cu privire la o intervenţie Medevac. Nava SAR APOLLO, aparţinând ARSVOM, a fost solicitată să intervină la nava cargo ‘SEA HORIZON’, sub pavilion Palau, pentru preluarea unui membru al echipajului, aflat în stare de inconştienţă şi care prezintă afecţiuni cardiace.

Nava SAR APOLLO, împreună cu o asistentă la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată, respectiv în rada Sulina, pentru a prelua bolnavul şi a-l preda echipajului medical“, era precizat în comunicatul ARSVOM. Din păcate bărbatul a murit între timp, fiind găsit mort de către salvatori. Cauza decesului e cel mai probabil un infarct, cred salvatorii.

”Ajunşi la faţa locului, înainte de a se începe manevrele de resuscitare, asistenta medicală din cadrul serviciului UPU Sulina a constatat că bărbatul nu prezenta semne vitale, nu avea puls. Acesta era rigid şi vânăt, semn că decesul survenise cu câteva ore înainte de a ajunge echipajul salvator.

Bărbatul a fost declarat decedat şi predat comandantului navei de care aparţinea, în vederea demarării procedurilor legale”, au mai transmis reprezentanții ARSVOM. Astfel de incidente sunt rare, însă marinarii sunt conștienți mereu că meseria pe care au ales-o este extrem de riscantă, pentru că marea și izolarea sunt necruțătoare cu oricine.

Please follow and like us:
Pin Share