Marius Șumudică, șocat de cum a umilit România portarul lui Real Madrid în victoria cu Ucraina, 3-0: „Am câștigat toate duelurile”

Marius Șumudică, șocat de cum a umilit România portarul lui Real Madrid în victoria cu Ucraina, 3-0: „Am câștigat toate duelurile”

„Tricolorii” nu le-au dat nicio șansă starurilor din Ucraina la EURO 2024, iar Marius Șumudică a analizat succesul istoric al României. Experimentatul tehnician român s-a arătat uimit de modul în care România l-a umilit pe Andriy Lunin, portarul lui Real Madrid.

Marius Șumudică, șocat de cum a umilit România portarul lui Real Madrid în victoria cu Ucraina, 3-0: „Am câștigat toate duelurile”

Andriy Lunin l-a înlocuit cu succes pe Thibaut Courtois la Real Madrid în sezonul recent încheiat, însă forma de zile mari a portarului ucrainean s-a risipit până la startul EURO 2024. Portarul madrilenilor a avut o zi de coșmar în fața „tricolorilor” în Germania.

Andriy Lunin a greșit la golul de 1-0 al României, iar Marius Șumudică s-a arătat șocat de cum a fost umilit portarul lui Marius Șumudică de „tricolori”. Tehnicianul român laudă rezultatul obținut de selecționata lui Edi Iordănescu.

„Un meci foarte bine gândit de Edi, am jucat ceea ce trebuia să jucăm în condițiile în care adversarul era unul mai bine cotat decât noi. Pe vremuri erau jucători care puteau să rezolve individual partitura unui meci.

Am observat că s-a format un grup puternic, nu numai în afara stadionului, ci și pe teren. Mă uitam la Drăguș după meci când trece de panourile publicitare, se duce să își îmbrățișeze soția. Practic, toată lumea împreună cu Edi a format un grup puternic care a dus la acest rezultat.

Este un rezultat enorm pentru fotbalul românesc, pentru toată România. Așa mai poți scoate capul în lume, dacă șansele cluburilor în competițiile UEFA sunt mici, este greu să mai ajungi în grupe. Și-au dorit foarte mult”, a spus Marius Șumudică.

Marius Șumudică laudă eforturile „tricolorilor”: „Au alergat până au căzut jos”

„Echipa noastră a alergat 112 kilometri față de Ucraina care a alergat 109, 3 kilometri înseamnă enorm în economia unui joc. Mă așteptam la o altă abordare din partea Ucrainei datorită situației sociale, mă gândesc la problemele pe care le au cu Rusia.

Mă așteptam să fie mult mai agresivi, dar nu vreau să scot în evidență lentoarea jocului sau nerealizările Ucrainei. Trebuie să scoatem în evidență realizările echipei noastre, pentru că de data asta au avut o partitură extraordinară.

Edi a pregătit foarte bine jocul, un 4-3-3 pe faza ofensivă și un 4-5-1 pe faza defensivă. Jucătorii au alergat până au căzut jos și se vedea că unii au crampe, poate de asta au fost și schimbați. La un moment dat este o secvență cu Stanciu când este jos și zice: «Nu mai pot».

Dăm goluri din două momente diferite ale jocului, în prima facem pressing și ieșim cu Răzvan Marin până la portar. Portarul lui Real Madrid degajează foarte prost mingea până la Man, vine Stanciu cu o execuție superbă.

După care plecăm de la 30 de metri de poarta noastră cu Drăguș din poziție de apărător, trece de trei adversari care nu îl pot da jos. Am câștigat toate duelurile importante individuale. Pe un contraatac ajungem să marcăm și golul doi”, a mai spus Șumi la FANATIK LA EURO este live doar pe site-ul FANATIK.RO.

România l-a umilit pe portarul lui Real Madrid! Analiza lui Marius Șumudică

Please follow and like us:
Pin Share