Degetul pe care nu e bine să porți inel. Provoacă disconfort și se poate pierde destul de ușor

Degetul pe care nu e bine să porți inel. Provoacă disconfort și se poate pierde destul de ușor

Inelul este un accesoriu plăcut, poate oferi un aspect frumos mâinilor, dar nu se poartă pe orice deget. Îl poți pierde ușor dacă îl porți nepotrivit și, mai mult decât atât, te poți alege cu răni, care creează disconfort.

Pe ce deget nu este recomandat să porți inel

A devenit un trend în ultima vreme să porți mai multe inele pe degete sau să ai acest accesoriu și pe degetul arătător. Multe femei au impresia că sunt mai elegante sau că au mâinile mai frumoase astfel.

Sunt cazuri în care purtarea unui inel pe deget provoacă iritații, umflături, iar în acest ultim caz se poate ajunge ca inelul să nu mai poată fi scos. Dacă rămâne blocat, află că este obligatoriu să te prezinți la medic.

Anatomia degetului în sine contribuie la apariția problemelor. Degetul inelar, de obicei mai mare decât degetele adiacente, poate oferi senzația că inelul strânge, așadar bijuteria trebuie atent ajustată dimensiunii.

Un inel prea strâmt pe degetul inelar al mâinii stângi poate perturba circulația sanguină a degetului. Asta din cauză că venele din acest deget sunt conectate la inimă prin vena numită ”amoris” sau ”vena iubirii”.

Un alt deget la care trebuie să fii foarte atent este cel arătător. Inelul poate dispărea ușor de pe acesta și, mai mult decât atât, poate lăsa leziuni. Asta pentru că degetul arătător îți este util în multe sarcini și, folosit foarte des, accesoriul se deterioează.

Cel mai potrivit deget pentru purtarea inelelor este cel mijlociu. Mai lung decât restul degetelor, se va resimți mai puțin disconfortul. Însă, dacă apare și pe acesta lipsa de comoditate, lasă-l liber și eviți, astfel problemele.

Cum procedezi dacă un inel de blochează pe deget

Totuși, dacă vreodată vei întâmpina dificultatea de a scoate un inel de pe deget, află că ai nevoie de o ață groasă, cu o lungime de 40-50 de centimetri. Mai departe, va trebui să ungi cu săpun ața înfășurată pe deget.

”Un capăt se trece pe sub inel, pe fața dorsală a mâinii, dinspre extremitatea ungheală, spre baza degetului, depășind inelul cu câțiva centimetri (manevră nu întotdeauna facilă, dar întotdeauna posibilă).

Restul firului de ață se înfășoară cât se poate de strâns pe deget (comprimând țesuturile și aducând diametrul degetului cât mai aproape de diametrul inelului), spiră lângă spiră, începând de lângă inel spre extremitatea distală a degetului, până se depășește articulația interfalangiană proximală.

Ața înfășurată pe deget se unge cu săpun. Trăgând de capătul de ață trecut pe sub inel și în același timp desfășurându-l de pe deget în sens invers înfășurării inițiale, inelul este împins treptat pe porțiunea din deget matlasată cu ață pe care alunecă, depășește articulația interfalangiană proximală și în continuare poate fi extras manual”, potrivit mydoctor.ro

Please follow and like us:
Pin Share