Cum îți usuci părul corect fără să îl arzi. La ce distanță trebuie să stea feonul, de fapt

Cum îți usuci părul corect fără să îl arzi. La ce distanță trebuie să stea feonul, de fapt

Rutina de îngrijire a părului este una dintre cele mai frumoase pentru o femeie, dar și printre cele mai complexe atribuții. Sunt necesari mai mulți pași, mai ales atunci când vrei să te coafezi imediat după o spălare.

Cum uscăm corect podoaba capilară. La ce distanță se ține feonul de firele de păr

Vara este un anotimp care dă de furcă părului femeilor. Umiditatea este mai mare în acest sezon și părul, oricât de frumos ar fi aranjat de multe ori, se poate deteriora, pierde din strălucire, usca și deveni rebel.

Soarele și umiditatea sunt considerați cei mai mari rivali ai părului. Produc firele despicate, căderea părului, favorizează apariția mătreții și fragilitatea părului. Lumina solară ar fi la fel de dăunătoare precum cea a aparatelor de coafat.

Ca să eviți și problemele cauzate de dispozitivele de uscat părul, specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru un feon ce emite ioni negativi, care reduc într-o oarecare măsură capacitatea de degradare a scalpului. De altfel, feonul nu se folosește la întâmplare.

Un uscător de păr nu se apropie prea mult de fire. Distanța optimă este de 20 de centimetri. În plus, nu încerca să-ți usuci părul imediat după ce ai ieșit de la duș. Mai întâi absoarbe apa acumulată cu un prosop de baie.

De asemenea, nu uita de măștile pentru îngrijirea părului, de după spălare. Multe femei aplică soluții de creșterea părului sau de combatere a căderii firelor de păr. Acesta pot fi achiziționate din comerț sau preparate acasă.

Mască de rozmarin pentru creșterea părului

Infuzia de rozmarin s-a dovedit a fi utilă în creșterea părului. Fierbe câteva frunze într-un vas, după care acoperă recipientul cu un capac, timp de 10 minute. Ulterior, strecoară compozița într-un pulverizator.

Soluția se aplică zilnic și inclusiv după fiecare spălare la rădăcina firelor de păr. În cel puțin 30 de zile vei vedea rezultatele și vei fi uimită decât de eficientă este această mască naturală, fără nicio urmă de chimicală.

În plus, infuzia de rozmarin se poate aplica și pe întreaga podoabă capilară. Redă strălucirea și regenerează firele despicate. Nu uita și să tai din vârful firelor o dată la trei luni, pentru a spori creșterea acestora.

Please follow and like us:
Pin Share