Reacția Jandarmeriei după ce ultrași români au fost reținuți la intrarea în Germania

Reacția Jandarmeriei după ce ultrași români au fost reținuți la intrarea în Germania

Jandarmeria Română a reacționat, marți, după ce fanii au acuzat această structură militară, dar și FRF, pentru faptul că autoritățile din Germania au arestat mai mulți ultrași veniți din România, înainte să ajungă la München pentru partida cu Ucraina de la Euro 2024, relatează Fanatik.

„Vă transmit care sunt informațiile pe care le avem: 1. Persoanele la care se face referire au fost oprite la graniță de către autoritățile germane, nu de către jandarmii români. 2. Autoritățile germane sunt singurele abilitate să dispună astfel de măsuri”, a declarat Ana Burchi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Peste 100 de ultrași de la „Uniți Sub Tricolor” și „Honor Et Patria” au fost opriți pe aeroportul din München în momentul în care se aflau la graniță. Poliția germană avea numele lor, CNP și pozele acestora.

Toți cei care s-au aflat pe această listă nu au fost lăsați să treacă de vamă, pe motiv că sunt suporteri periculoși.

„FRF + Jandarmeria i-au vândut pe ultrașii din Peluza Naționalei. Mai mulți membri ai grupurilor care merg constant în peluza tricoloră au fost arestați la intrarea în Germania, atât pe căi aeriene, cât și rutiere și feroviare. Ultrași din Honor et Patria, Uniți Sub Tricolor, Ultras Craiova și de la Vaslui au fost ținuți ore în șir în arest, după care au fost expulzați de unde au venit. Motivele sunt halucinante: posesie de tricou de grup, sau tricou Fred Perry, dar și alte justificări absurde tipice jandarmeriei române”, a transmis Casual România într-un comunicat.

În finalul comunicatului se precizează: „foarte evident că este opera Federației Române de Fotbal, împreună cu instrumentul de la școala ajutătoare, devenit autoritatea supremă, Jandarmeria”.

Și Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat, ca urmare a apariției în presă a relatărilor unor români care au fost reținuți de poliția de frontieră germană și audiați ore în șir, după care li s-a interzis să meargă către München, chiar dacă aveau bilete la meciul cu Ucraina.

„În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile competente, solicitând clarificări cu privire la aspectele semnalate”, a transmis MAE pentru Fanatik.FOTO: Profimedia

  

  

Please follow and like us:
Pin Share