Canicula se extinde. Toată țara se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu

Canicula se extinde. Toată țara se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu

Canicula se extinde în toată țara, iar în această dimineață au fost emise noi atenționări cod galben și portocaliu de temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Ce temperaturi vor fi în următoarea perioadă?

Caniculă în toată țara. ANM a emis atenționări cod galben și portocaliu

România nu scapă de valul de căldură intens, fiind transmise noi alerte de către reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Pe parcursul zilei de marți este în vigoare un cod galben de caniculă pentru Banat, Oltenia, mare parte a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

Potrivit specialiștilor, valorile termice vor fi între 32 și 35 de grade, în cursul acestei zile, în zonele menționate. „Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au informat, marți, 18 iunie, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Hartă ANM, cod galben de caniculă. Foto meteoromania.ro

Valul de căldură se va extinde în toate regiunile României. Astfel, miercuri, 19 iunie, întreaga țară se va afla sub cod galben și portocaliu de caniculă. Mai exact, nordul Crișanei, Maramureșul, Transilvania, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală vor fi sub atenționarea cod galben.

Aici vor fi temperaturi între 32 și 35 de grade, iar local va fi caniculă. Meteorologii spun că nopțile vor fi tropicale, cu valori termice de 20 de grade. Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil, miercuri, 19 iunie, pentru Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

Hartă ANM, cod portocaliu de caniculă. Foto meteoromania.ro

„Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general între 33 și 37 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Inclusiv în Capitală va fi caniculă, iar maximele vor fi de 36…36 de grade. Minimele se vor situa în jurul valorilor de 17…21 de grade. „Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată ANM în prognoza specială pentru București, valabilă în peioada 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00.

De asemenea, în aceste zone vor fi nopți tropicale, cu minime în jurul valorii de 20 de grade. Meteorologii atrag atenția că valul de căldură se va menține, în mare parte a țării, și pe parcursul zilelor următoare.

Please follow and like us:
Pin Share