Ai cont și card ING Bank? E anunțul momentului pentru clienți, toți sunt vizați, nimeni nu scapă

Ai cont și card ING Bank? E anunțul momentului pentru clienți, toți sunt vizați, nimeni nu scapă

Recent, cei aproape 2 milioane de români care au cont și card la ING Bank au primit o informație extrem de importantă de la instituția financiară. Ce trebuie să facă pentru a nu risca blocarea conturilor.

Anunțul momentului pentru românii care au cont și card ING Bank. Nimeni nu scapă de măsură

ING Bank este una dintre cele mai importante bănci din România. ”Suntem o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking”, se arată pe site-ul instituției.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții ING Bank le-au transmis tuturor clienților un avertisment privind obligația acestora de a-și actualiza datele. Dacă nu fac asta, aceștia riscă chiar și blocarea conturilor.

”Ca bancă, avem obligația legală să obținem informații actualizate despre clienții noștri, în baza normelor interne de cunoaștere a clientelei, conform Legii nr.129/2019 și Regulamentului BNR nr. 2/2019.

În acest scop, este posibil să avem nevoie și de alte informații față de setul minim menționat în legislație”, a transmis ING. În acest mesaj se explică faptul că, în cazul în care nu se efectuează această operațiune până la 24 iulie, accesul la produse și servicii noi va fi blocat. Mai apoi, după 3 luni, accesul la conturi poate fi suspendat, conform Capital.

ING a mai informat că măsura de blocare efectivă a accesului la produsele și serviciile noi va fi implementată începând cu data menționată anterior, dar nu mai târziu de 14 zile de la acea dată.

De notat că această măsură va fi menținută până când clienții își vor actualiza sau valida datele. ”Evită acest lucru prin actualizarea / validarea cât mai curând a datelor tale”, a mai punctat ING.

Ce presupune actualizarea datelor ING Bank

ING explică faptul că aceste actualizări de date sunt obligatorii. Acestea ”sunt însoțite și de informații suplimentare de care avem nevoie pentru un parteneriat sigur. Informațiile ne permit să ne îndeplinim obligația legală de a avea date complete despre clienții noștri prin care putem detecta comportamente neobișnuite și raporta autorităților atunci când este nevoie”, anunță banca.

E un proces riguros și continuu prin care ne dorim să-ți oferim încrederea că banca ta nu tolerează activități infracționale din sfera economico-financiară. Acesta este modul prin care putem să ne protejăm clienții de bună-credință și să menținem un mediu de afaceri sănătos.

Foarte important! Actualizarea datelor nu este opțională: ”fie că ești persoană fizică sau juridică, când îți schimbi domiciliul sau adresa de email și nu ne comunici acest lucru, există riscul de a nu primi notificări sau informații importante legate de contul tău”, explică ING.

Please follow and like us:
Pin Share