Cutremur în România, 23 iunie 2024. Ce magnitudine a avut seismul de duminică dimineața

Cutremur în România, 23 iunie 2024. Ce magnitudine a avut seismul de duminică dimineața

Duminică, 23 iunie 2024, un cutremur de intensitate slabă s-a produs în zona Vrancea. Anunțul a fost făcut pe site-ul specialiștilor de la Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în România, 23 iunie 2024. Zona Vrancea, zguduită de un seism de peste 3

Conform datelor venite de la INFP, seismul din această dimineață a avut magnitudinea de 3.6 pe Richter. Vorbim cel mai puternic cutremur raportat în România în luna iunie. Ultima mișcare telurică de această intensitate, tot de 3.6, s-a produs în urmă cu 10 zile.

Din datele specialiștilor aflăm că seismul din Duminica Rusaliilor a avut loc la o adâncime de 115,3 km. A fost consemnat la ora 5.34, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 50 km NV de Buzău, 63 km E de Brașov, 63 km NE de Ploiești, 64 km SE de Sfântu-Gheorghe, 68 km V de Focșani, 93 km NE de Târgoviște.

În ultimele zile, în România s-au produs mai multe cutremure cu magnitudini de la 2.1 la 2.8. Acestea au avut loc în Gorj, Vrancea și Buzău, se arată pe site-ul INFP.

Cel mai puternic seism din ultimele săptămâni, raportat în luna mai: 4.1

Pe data de 7 mai 2024, în zona Vrancea, Buzău, avea loc cel mai puternic seism din ultimele săptămâni: peste 4 magnitudine. INFP anunța că seismul de atunci a fost consemnat la ora 18.32. Inițial, cutremurul a avut magnitudinea de 4.3. Ulterior, seismologii l-au reactualizat la 4.1.

Seismul din ultima lună de primăvară s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44 km V de Focsani, 54 km N de Buzau, 71 km SE de Sfântu-Gheorghe, 79 km E de Brasov, 87 km NE de Ploieşti.

Conform reacțiilor postate pe site-ul INCDFP, la secțiunea ”Mărturii”, cutremurul a fost resimțit de locuitori din mai multe zone. Includem aici: Chiajna, Galați, Petroșani, Buzău și București.

Din fericire, seismul din mai nu a produs victime sau pagube. În ultimele două luni, în România s-au înregistrat peste 40 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1. Din fericire, nu s-au mai repetat evenimentele seismologice din debutul anului trecut.

Please follow and like us:
Pin Share