Un nou atac terorist în Rusia, împuşcături la o biserică ortodoxă şi o sinagogă. Cel puţin şase poliţişti şi un preot au fost ucişi

Un nou atac terorist în Rusia, împuşcături la o biserică ortodoxă şi o sinagogă. Cel puţin şase poliţişti şi un preot au fost ucişi

Este din nou teroare în Rusia, la mai puţin de trei luni de la măcelul de la sala de concerte de lângă Moscova. De această Daghestanul este teatrul unor atacuri simultane comise în cele mai mari oraşe, Derbent şi Mahacikala.

Părintelui Nikolai i-a fost tăiat gâtul în biserică

La Derbent, cel mai vechi oraş din Rusia, au fost atacate o sinagogă şi o biserică ortodoxă. Aceste atacuri par să fi fost coordonate cu cele din Mahacikala, oraş aflat la 120 km distanţă, unde a fost de asemenea atacată o sinagogă. Atacurile au început la ora 18.00, iar la ora 20.30 încă se mai auzeau împuşcături pe străzi.

Potrivit unui raport preliminar, cel puţin şase poliţişti au fost ucişi, iar 12 au fost răniţi. De asemenea există şi victime civile, vorbindu-se despre un preot ortodox înjunghiat mortal în Biserica Mijlocirii Sfintei Fecioare Maria, din Derbent.

“Conform informațiilor pe care le-am primit, părintele Nikolai a fost ucis în biserica ortodoxă din Derbent. I s-a tăiat gâtul”, a declarat președintele Comisiei de Monitorizare Publică a Daghestanului, Şamil Hadulaev.

Preotul ucis avea 66 de ani. De asemenea, o dată cu el a fost omorât și un paznic, angajat al bisericii. Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne din Daghestan a raportat că persoane necunoscute au tras în sinagogă și biserică folosind arme automate. Ministerul a transmis că un polițist a fost ucis și altul a fost rănit în timpul atacului, dar ulterior bilanţul avea să devină mult mai sumbru.

Martorii afirmă că numărul teroriştilor care au atacat sinagoga și biserică ortodoxă era de cinci, după care aceştia au fugit într-un Volkswagen Polo alb.

În același timp, persoane necunoscute trageau într-un post de poliție rutieră de pe strada Ermoşkina din Makhachkala. Potrivit datelor preliminare, doi dintre aceşti ultimi teorişti au fost ucişi la faţa locului.

Presa rusă relatează că doi dintre fiii ai șefului regiunii Sergokalinsky, din Daghestan, Magomed Omarov, au făcut parte dintre teroriştii care au semănat panică în Mahacikala. Deocamdată nu se ştie dacă aceştia se află printre victime.

Astfel, un bilanţ provizoriu indică faptul că numărul morţilor se ridică deocamdată la zece, dacă-i punem la socoteală pe cei şase poliţişti, cele două victime de la biserică şi teroriştii neutralizaţi. este de aştept însă ca bilanţul să crească.

Please follow and like us:
Pin Share