Vezi rezumatul video de la Belgia – România 2-0. Mihăilă rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai rapizi jucători. Pe ce loc se află Mbappe

Vezi rezumatul video de la Belgia – România 2-0. Mihăilă rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai rapizi jucători. Pe ce loc se află Mbappe

Meciul Belgia – România 2-0 s-a disputat sâmbătă, 22 iunie, la Koln, în cadrul etapei a doua din  grupa E de la EURO 2024. Tricolorii au avut un moral ridicat după ce au surclasat Ucraina, scor 3-0, în timp ce ”Diavolii roșii”, învinși surprinzător de Slovacia, 0-1, au jucat cu multă determinare pentru a reintra în cărțile calificării în optimi.

UPDATE: Mihăilă rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai rapizi jucători. Pe ce loc se află Mbappe

Mihăilă a atins cea mai mare viteză înregistrată de la Campionatul European din Germania. În prima etapă a grupei E, în compania Ucrainei, jucătorul de la Parma a atins o viteză de 35.8 km/oră. Românul se află pe primul loc într-un top select, alături de staruri din primele 5 campionate ale Europei.

Clasamentul celor mai rapizi jucători din primele două etape ale EURO 2024:

Mihăilă (România) – 35.8 km/oră
Ndoye (Elveția) – 35.6 km/oră
Hojlund (Danemarca) – 35.5 km/oră
Rafael Laeo (Portugalia) – 35.4 km/oră
Frimpong (Olanda) – 35.2 km/oră
Nuno Mendes (Portugalia) – 35.1 km/oră
Tierney (Scoția) – 35 km/oră
Kylian Mbappe (Franța) 35 km/oră
Mudryk (Ucraina) – 34.9 km/oră
Walker (Anglia) 34.8 km/oră

UPDATE. Cifre uluitoare pentru Kevin De Bruyne în meciul cu România

Belgia a învins România de o manieră categorică, în special datorită prestației senzaționale a starului lui Manchester City Kevin De Bruyne. Mijlocașul ofensiv de 32 de ani, care a marcat golul de 2-0 pentru Belgia, a fost desemnat ”Omul meciului”. Kevin De Bruyne a avut cifre incredibile în meciul cu România:

68 de atingeri de balon
1 gol marcat
5 șuturi/3 pe poartă
0.48 xG (Expected Goals) – jucătorul a avut o probabilitate de 48% să reușească un gol în meciul cu România
3 pase decisive
3 pase lungi, toate precise
36 de pase/28 precise (acuratețea paselor 77.78%)
0.24 xA (Expected Assists) – pasele lui De Bruyne au avut o șansă de 24% să se transforme în goluri.
4 driblinguri încercate/3 reușite
17 dueluri/12 câștigate
4 deposedări
statistică Sofascore

Specialiștii consideră că prestația lui De Bruyne împotriva României ar putea fi cea mai reușită de un jucător de câmp până acum la EURO 2024.

UPDATE. Florin Niță este pe locul 2 în topul portarilor cu cele mai multe mingi apărate la EURO 2024

Florin Niță, care împlinește 37 ani pe 3 iulie, a fost cel mai bun tricolor din meciul cu Belgia (0-2). Portarul naționalei României a avut șapte intervenții salvatoare, prin care a limitat mult proporțiile înfrângerii. În total, conform UEFA, Florin Niță are 10 mingi apărate și este pe locul 2, după două meciuri, în topul goalkeeperilor cu cele mai multe șuturi respinse.

În fața lui Niță este portarul naționalei Georgei, Giorgi Mamardashvili, 23 de ani, de la Valencia, care a blocat 15 baloane. Pe poziția a treia este gardianul Ungariei, Peter Gulacsi (34 de ani), de la RB Leipzig, cu 9 parade salvatoare.

Dennis Man și Marius Marin sunt alți doi tricolori care se află în topurile de la EURO 2024.

UPDATE. Adrian Mutu, analiză dură după Belgia – România 2-0

Fostul internațional Adrian Mutu (45 de ani) a făcut o analiză dură după meciul Belgia – România 2-0. „Belgia a fost net superioară României, a început foarte tare meciul. În prima repriză ne-au dominat și au fost peste noi mai tot meciul. În repriza secundă, România a fost puțin mai aproape de ceea voiam și noi, dar a fost prea târziu”, a declarat Adrian Mutu la FANATIK EURO.

Mutu, posibil selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă după EURO 2024, a mai precizat: ”Echipa trebuie să facă mișcarea de translație după o parte pe alta și să se apere în zonă, nu om la om. Bancu nu a avut nicio șansă. Nu mi s-a părut că a făcut un meci foarte prost, nu cred că a jucat slab. Eu cred că a făcut tot ce a putut într-o partitură tactică ce nu l-a avantajat”.

”Briliantul” a mai evidențiat și mari probleme în defensivă: ”Lukaku i-a dominat fizic pe Drăgușin și Burcă, dar el domină majoritatea fundașilor centrali. L-am văzut foarte altruist în general, se vedea că îl căutau cu minge în careu.

La golul lui De Bruyne cred că a fost o mică neatenție a lui Drăgușin, pentru că pe o minge deviată probabil putea să își iasă puțină adâncime sau să iasă la ofsaid. Poate am deviat puțin de la realitate, deoarece au pierdut cu Slovacia și noi am învins categoric Ucraina”.

UPDATE. Mihai Stoichiță, după înfrângerea cu Belgia: ”Cum să nu semnez pentru un egal cu Slovacia?”

România a pierdut meciul cu Belgia, dar rămâne lidera grupei E după două runde, cu 3 puncte, golaveraj 3-2, și îi este suficient doar un egal în ultimul joc cu Slovacia pentru a accede în optimi de pe primele două locuri. Cum toate cele patru echipe din grupă au câte trei puncte, departajate de golaveraj, Slovacia ar fi și ea mulțumită cu o remiză contra României, care o duce mai departe de pe locul 3.

În tabăra României se fac deja calcule pentru un egal convenabil atât pentru tricolori, cât și pentru slovaci. “Acest calcul este foarte raţional, să faci un egal care califică ambele echipe. Nu ştiu dacă nu cumva, Slovacia nu depinde de celălalt meci, dar în înţeleg că nu. 

Eu nu cred că Slovacia o să vină să ne atace în valuri. Ştie punctele forte ale României şi nu se va desface. Nu vor fi atât de multe probleme pentru apărarea României pentru că nu îşi va permite să rişte”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță la FANATIK EURO.

Oficialul Federației a adăugat: ”Ar fi foarte interesat să văd ce spun slovacii. Cum să nu semnez pentru un egal cu Slovacia? Nu are nicio logică să riscăm. Trebuie să fie un joc al siguranţei, trebuie să fim inteligenţi. Trebuie să te mulţumeşti cu un egal să te califici. Nu trebuie un orgoliu foarte mare.

Vrem să ne calificăm, este normal şi este singurul răspuns logic. Egalul este cea mai logică soluţie, aşa este. Trebuie să te mulţumeşti cu un egal să te califici. Nu trebuie un orgoliu foarte mare.

Nu trebuie să avem o mândrie foarte mare. Vorba voastră, trebuie foarte multă inteligenţă. Sunt român, dar trebuie să mă gândesc şi la ce mi-e bine. Cel mai frumos este să te califici şi să te uiţi din ce grupă ai ieşit.

Una dintre favoritele grupei poate rămâne acasă. Doamne fereşte să nu ne calificăm. Dezamăgirea înfrângerii cu Belgia nu a fost aşa de mare. Să credem în băieţi. Cu siguranţă vom fi inteligenţi”.

UPDATE. CTP elogiază jocului României de la EURO 2024

Echipa națională a României a lăsat o impresie bună după primele două meciuri disputate la EURO 2024, cu Ucraina (3-0) și cu Belgia (0-2). Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a scos pălăria în fața tricolorilor.

„E prima dată după nici nu mai știu câți ani când mă uit cu plăcere la ce joacă naționala de fotbal a României! Indiferent că a câștigat cu 3-0 sau a pierdut cu 0-2, au jucat fotbal acești băieți!

Acesta este lucrul cel mai important. S-a produs un soi de limpezire, de clarificare a jocului naționalei României. De asemenea, un lucru extrem de important după părerea mea – și care face o mare diferență față de ce vedeam până acum – este că a crescut viteza de joc, viteza combinațiilor.

Până acum, echipa națională a României mi se părea statică. Combinațiile erau făcute la o viteză redusă, cu jucători stând pe teren. Acum, ele se produc într-o viteză sensibil mai mare, ceea ce dă calitate jocului echipei.

Repet, chiar și pierzând în fața Belgiei, România a jucat curajos, în viteză, a jucat pe atac, pe contre. Nu a încercat să se baricadeze în propriul careu în niciun moment, ceea ce este foarte important”, a declarat Cristian Tudor Popescu, potrivit gsp.ro.

UPDATE. Slovacii spun că nu se gândesc la egalitate cu România

Slovacii, viitorii adversari ai României în grupa E de la EURO 2024, sunt conștienți că un rezultat de egalitate miercuri, 26 iunie, la Frankfurt, le-ar fi de ajuns pentru a marge braț la braț cu România în optimile de finală ale turneului final din Germania.

”Nu ne gândim la egalitate, pentru că intrăm în meci cu scopul de a câștiga și putem începe calculul abia după fluierul final. Știm că românii sunt pricepuți cu mingea, ceea ce este bine cunoscut despre ei. De asemenea, știm că au avut un început de succes la EURO 2024, așa că nu vor fi cu siguranță un adversar slab și trebuie să ne pregătim bine pentru ei.

Îi consider o echipă tehnică și excelentă, poate comparabilă cu noi. Mâine și poimâine ne așteaptă analiza video, unde îi vom examina în detaliu”, a precizat atacantul David Strelec (20 de ani), de la Slovan Bratislava, citat de Sport.sk.

UPDATE. Avem ascendent moral asupra Slovaciei. Nu ne-au mai învins de 82 de ani

Naționala României întâlnește Slovacia, miercuri, 26 iunie, la Frankfurt, în ultimul meci din grupa E, decisiv pentru calificarea în optimile de finale ale EURO 2024. Cu un rezultat de egalitate ambele echipe merg mai departe în fazele eliminatorii, dat fiind faptul că sunt șanse foarte mari ca locul 3 din grupa E să se regăsească printre cele mai bune patru reprezentative de pe pozițiile 3 care însoțesc în optimi primele două clasate din fiecare serie.

După primele două runde, România se află pe locul 1 cu 3 puncte, golaveraj 3-2, iar Slovacia este pe 3 tot cu trei puncte, dar golaveraj 2-2. Belgia și Ucraina au de asemenea câte trei puncte, golaveraj 2-1, respectiv 2-4.

Bilanțul întâlnirilor directe dintre România și Slovacia este net favorabil reprezentativei noastre, care are cinci victorii, cinci egaluri și o singură înfrângere. Singura victorie a Slovaciei împotriva României a fost consemnat în urmă cu 82 de ani, într-un amical disputat la Bratislava pe 23 august 1942, scor 1-0. În ultimele nouă partide, România s-a impus de patru ori, iar cinci jocuri s-au terminat nedecis.

Rezultatele celor 11 meciuri dintre România și Slovacia:

4 octombrie 1941: România – Slovacia 3-2 (amical)
23 august 1942: Slovacia – România 1-0 (amical)
13 iunie 1943: România – Slovacia 2-2 (amical)
12 noiembrie 1994: România – Slovacia 3-2 (prelim. EURO 1996)
15 noiembrie 1995: Slovacia – România 0-2 (prelim. EURO 1996)
27 martie 1999: România – Slovacia 0-0 (prelim. EURO 2000)
4 septembrie 1999: Slovacia – România 1-5 (prelim. EURO 2000)
25 aprilie 2001: România – Slovacia 0-0 (amical)
12 februarie 2003: România – Slovacia 2-1 (amical/Cipru)
9 februarie 2005: România – Slovacia 2-2 (amical)
14 august 2013: România – Slovacia 1-1 (amical)

Naționala Slovaciei, care este la cel de-al treilea turneu final EURO consecutiv, are în prezent o valoare de piață mult superioară naționalei României: 156,40 milioane de euro vs. 92,13 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cel mai bine cotat fotbalist din lotul Slovaciei este fundașul central Milan Skriniar, de la PSG, în timp ce de la noi stoperul Radu Drăgușin, de la Tottenham, valorează 25 de milioane de euro.

UPDATE: Reacția lui Ianis Hagi după meciul cu “diavolii roșii” de la EURO 2024: “Puteam mai mult”

“Cred că sentimentul pe care l-am avut în vestiar a fost că puteam face mai mult. Este o dezamăgire pentru că nu am jucat la potențialul nostru maxim ca grup. Suntem la un campionat european. Micile detalii fac diferența. În primul meci noi am profitat de ele, acum Belgia a profitat”, a declarat Ianis Hagi după meciul România – Belgia, scor 0-2.

UPDATE: Audiențe record la al doilea meci al “tricolorilor” de la EURO 2024

La meciul de la Koln au fost prezenți peste 20.000 de suporteri români, veniți să îi susțină pe elevii lui Edi Iordănescu. La finalul celui de-al doilea meci al “tricolorilor” de la EURO 2024, postul de televiziune, PRO TV, care a găzduit pe ecranele românilor duelul dintre România – Belgia, a dezvăluit câți suporteri ai echipei naționale au vizionat partida.

Așadar, confruntarea dintre România – Belgia a intrat în TOP 3 al audiențelor PRO TV, cu o cifră de 4.1 milioane de români care au privit meciul. Pe primul loc în top se află Chelsea – FCSB, cu 4.8 milioane de telespectatori, iar pe poziția secundă este Franța – România de la EURO 2016, cu 4.7 milioane de privitori.

UPDATE: Tricolorii au ajuns în cantonamentul de la Wurzburg. Au patru ore libere alături de familii

Fotbaliștii naționalei României au ajuns duminică la prânz în cartierul general de la Wurzburg, după un drum cu trenul de la Koln străbâtut în aproximativ două ore. Tricolorii au primit liber din partea selecționerului Edi Iordănescu să petreacă patru ore alături de familii și prieteni pe terasa hotelului Melchior Park. Programul zilei cuprinde în continuare o oră de odihnă, între ora locală 17:00 și 18:00, apoi jucătorii merg la sala de fortă și la refacere.

UPDATE: România are a doua cea mai slabă posesie de la EURO 2024

Naționala României are o medie de 39,5% a posesiei balonului după cele două partide disputate în grupa E de la EURO 2024: 34% cu Ucraina (3-0) și 45% cu Belgia (0-2). Tricolorii sunt printre cei mai slabi la acest capitol, se află pe locurile 2-3, la egalitate cu Scoția (39,5%). Topul celor mai dominate echipe este condus de Albania 36,5%.

Scoția a jucat cu Germania (1-5) și a avut  posesie 32%, și cu Elveția (1-1), posesie 47%. Albania a întâlnit Italia (1-2) și a avut mingea în posesie 34% din timpul de joc, iar contra Croației (2-2) a avut posesie 39%.

Top 10 cele mai bune echipe de la EURO la capitolul posesie arată astfel:

Germania – 65,5%
Portugalia – 62,5%
Croația – 57,5%
Ucraina – 56%
Belgia – 55,5%
Italia – 54,5%
Danemarca – 54%
Franța – 53,5%
Olanda – 53,5%
Anglia – 53,5%

UPDATE: Tricolorii le mulțumesc fanilor: ”Pentru dragostea voastră minunată nu vom ceda niciodată!”

Naționala României, calificată după opt ani la un turneu final, are parte de o susținere incredibilă la EURO 2024. Circa 45.000 de fani au fost în tribune la meciul inaugural cu Ucraina (3-0), disputat la Munchen, pe 17 iunie, și 20.000 la partida cu Belgia (0-2), de la Koln, sâmbătă, 22 iunie.

Tricolorii sunt impresionați de căldura cu care sunt înconjurați. ”Datorită vouă, dragi români, în Germania ne simțim ca acasă. Vă mulțumim pentru susținere, în fiecare moment, în fiecare oraș! Pentru dragostea voastră minunată nu vom ceda niciodată!”, au transmis fotbaliștii României, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Echipa națională de Fotbal a României.

UPDATE: Starea gazonului de la Frankfurt schimbă programul tricolorilor înaintea meciului decisiv cu Slovacia

Naționala României nu va putea efectua marți, 25 iunie, antrenamentul oficial de dinaintea meciului decisiv cu Slovacia pe stadionul din Frankfurt, deoarece UEFA a decis ca echipele să protejeze gazonul, care nu este în cea mai bună stare. În aceste condiții, tricolorii vor face ultima ședință de pregătire la Stadion Am Brentanobad.

Stadion am Brentanobad este o arenă din Frankfurt, cu o capacitate de 5.000 de locuri, folosită de echipele 1. FFC Frankfurt și Rot-Weiß Frankfurt.

După primele meciuri disputate la Frankfurt jucătorii au acuzat probleme ale gazonului, în special faptul că jocul a fost îngreunat din cauza brazdelor de iarbă care s-au desprins din teren.

UEFA a anunțat că se fac lucrări pentru ca suprafața de joc să se prezinte în condiții optime la ora partidei. “Un plan detaliat de întreţinere este în vigoare pentru a rezolva problemele specifice şi pentru a îmbunătăţi în continuare calitatea înaintea următoarelor meciuri de pe teren.

UEFA şi consultanţii săi independenţi au lucrat îndeaproape cu echipa din Frankfurt în perioada premergătoare turneului pentru a garanta condiţii optime de joc şi au văzut cum ratingul general al terenului s-a îmbunătăţit în mod constant pe parcursul sezonului precedent”, a comunicat UEFA.

Meciurile programate la Frankurt:

17 iunie 2024: Belgia – Slovacia 0-1
20 iunie 2024: Danemarca – Anglia 1-1
23 iunie 2024: Elveția – Germania
26 iunie 2024: Slovacia – România
1 iulie 2024: optimi de finală

UPDATE: Tricolorii au primit patru ore să petreacă alături de familii

Naționala României va ajunge la Wurzurg duminică, 23 iunie, în jurul orei locale 13:00. Tricolorii au înnoptat la Koln după meciul cu Belgia, urmând să revină cu trenul în cantonamentul de la Wurzburg. Edi Iordănescu i-a anunțat pe tricolori că pot petrece timp de patru ore alături de familii și prieteni pe teresa hotelului.

De la ora locală 17:00 la 18:00 jucătorii au program de odihnă, iar apoi merg la sala de fortă și la refacere. ”Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe”, a menționat selecționerul Iordănescu, după înfrângerea cu Belgia, scor 0-2.

La ora 18:00 (19:00 în România) este progamată conferința de presă a directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

UPDATE: Mesajul lui Edi Iordănescu pentru suporteri după înfrângerea cu ”Diavolii roșii”

Selecționerul Edi Iordănescu (46 de ani) a transmis un mesaj de mulțumire pentru fanii echipei naționale a României, prin intermediul site-ului FRF.ro. Tehnicianul îi asigură pe suporteri că tricolorii vor lupta până la capăt pentru calificarea în optimile de finale ale EURO 2024.

Mesajul lui Edi Iordănescu:

”Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o țară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduși, înseamnă că sacrificiul și lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forță copleșitoare toată munca noastră și afecțiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecția de susținere și afecțiune de la Koln. Cele mai emoționante momente pentru mine ca antrenor până azi. Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc în nume personal, dar și în numele întregului staff și al vestiarului echipei naționale, în numele tuturor băieților noștri!

Așa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi și de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta și luptăm până la capăt! Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieșim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România și pentru români, avem toate șansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă!

Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile și vom fi din nou pregătiți, cu tot sufletul și tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar! Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!

Edward Iordănescu
Selecționerul Echipei Naționale de Fotbal a României”.

UPDATE: Cum a comentat Dumitru Dragomir ipoteza unui blat la România – Slovacia

Naționala României mai are nevoie de un singur punct pentru a se califica în optimile de finală de la EURO 2024. Același lucru este valabil și pentru Slovacia, adversara tricolorilor din ultimul meci din grupa E, miercuri, 26 iunie, la Frankfurt. Așadar, cu un rezultat de egalitate ambele naționale s-ar clasa pe primele trei locuri din grupă și ar merge mai departe în fazele eliminatorii. România are golaveraj +1, iar Slovacia 0.

“Toate patru avem trei puncte. Atunci, toată lumea va face blat. Slovacii nu vor vrea să facă cu noi, pentru că nu au golaverajul nostru. Dar oricum ne calificăm după acest 3-0 (nr. cu Ucraina). Să nu vorbim de blaturi. Nu-mi place cuvântul ăsta. Încetează!”, a spus Dumitru Dragomir la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

UPDATE: Cum se califică România în optimi și dacă pierd cu Slovacia

România are șanse să se califice în optimile de finală de la EURO 2024 și cu 3 puncte, cele acumulate după victoria din meciul inaugural, scor 3-0 cu Ucraina. Chiar dacă ar pierde și contra Slovaciei, miercuri, 26 iunie, tricolorii pot merge mai departe în fazele eliminatorii printre cele mai bune 4 locuri 3 din cele 6 grupe dacă:

Belgia și Ucraina nu termină la egalitate. Dacă elevii lui Rebrov înving, iar România pierde cu Slovacia, atunci aventura lui Stanciu&co. la Campionatul European se va încheia în faza grupelor. La egalitate de puncte cu Belgia, ”Diavolii roșii” termină pe 3, iar România pe 4, datorită victoriei directe.
pentru a fi sigură că nu va pleca acasă, România trebuie să spere că în Grupa A, Ungaria va câștiga sau va scoate măcar un egal cu Scoția, ambele echipe luptându-se pentru poziția a treia.
În Grupa B sunt șanse mici ca naționala de pe locul 3 să prindă un loc în optimi. Asta pentru că Albania este nevoită să bată Spania, care are maximum de puncte după două partide, pentru a obține 4 puncte. Chiar dacă Italia ar pierde cu Croația, Squadra Azzura ar rămâne cu 3 puncte și cu un golaveraj negativ.
În Grupa C, favoritele Anglia trebuie să nu piardă cu Slovenia, iar Danemarca să învingă Serbia. La Slovenia de puncte cu Slovenia, România este avantajată de faptul că are trei puncte obținute dintr-o victorie, care sunt considerate de UEFA mai importante decât trei puncte din trei remize.
În Grupa D șansele ca Austria să se califice în optimi de pe locul 3 sunt destul de mari. Are deja 3 puncte și își permite să piardă ultimul meci al grupei cu Olanda, care vine după o remiză cu Franța, 0-0.
În Grupa F ar fi bine ca Georgia și Cehia, care au 1 punct, să nu câștige meciurile cu Portugalia, respectiv Turcia. Altfel ambele ar termina pe locurile 2-3, cu 4 puncte. Un alt scenariu ar fi Cehia să învingă Turcia, cehii urcă pe poziția a doua, cu 4 puncte, iar Turcia va rămâne pe locul 3, cu 3 puncte și un golaveraj negativ.

UPDATE: Tricolorii rămân optimiști: “Așteptăm meciul cu Slovacia și sperăm să sărbătorim calificarea”

Tricolorii rămân în continuare încrezători în șansele de calificare. Denis Drăguș se pregătește deja pentru bătălia decisivă cu Slovacia :”România trebuie să sufere până la ultimul meci, asta am zis încă din calificări. Ne-am obișnuit așa, să ne fie greu, dar am arătat că la final am fost fericiți. Am încredere în echipă. Am pierdut contra unei echipe foarte bune. Trebuie să luăm lucrurile bune și să mergem la următorul meci să ne calificăm”.

Căpitanul Nicolae Stanciu nu dezarmează. “Cu Ucraina am avut șanse de a marca, cred că le-am fructificat pe toate la acel meci. Știam că trebuie să suferim împotriva unei echipe ca Belgia. Puteam să închidem calificarea din această seară. Dacă făceam 1-1, poate alta era soara meciului.

Am încercat să forțăm și în prima repriză, dar a venit golul care ne-a dat peste cap. Nu e ușor, dar cred că ne-am descurcat bine. Așteptăm meciul cu Slovacia și sperăm să sărbătorim calificarea”, a declarat Stanciu, la PRO TV.

UPDATE: România, prima înfrângere într-un meci oficial după 2 ani

Naționala României a suferit împotriva Belgiei prima înfrângere într-un meci oficial după 2 ani. Tricolorii pregătiți de Edi Iordănescu erau neînvinși într-un meci oficial din 14 iunie 2022, când au pierdut în Giuleşti, 0-3 cu Muntenegru, în Liga Națiunilor.

De atunci au urmat 13 partide, opt încheiate cu victorii şi cinci la egalitate, rezultate cu care actualul selecţioner şi-a egalat tatăl, Anghel Iordănescu, şi s-a apropiat la doar un joc de cea mai lungă serie de invincibilitate, serie stabilită între 2005-2007, cu Victor Piţurcă pe bancă.

Cele mai multe meciuri oficiale consecutive fără înfrângere din istoria naționalei României:

14 jocuri, 2005-2007, 12 victorii – 2 remize (14 jocuri V. Piţurcă)
13 jocuri, 2022-2024, 8 victorii – 5 remize (13 jocuri E. Iordănescu)
13 jocuri, 1996-1998, 11 victorii – 2 remize (13 jocuri A. Iordănescu)
11 jocuri, 1998-2000, 7 victorii – 4 remize (10 jocuri V. Piţurcă, 1 joc E. Jenei)
11 jocuri, 1994-1995, 7 victorii – 4 remize (11 jocuri A. Iordănescu)
11 jocuri, 2013-2015, 5 victorii – 6 remize (4 jocuri V. Piţurcă, 7 jocuri A. Iordănescu)

UPDATE: Edi Iordănescu: ”Generația asta va răsplăti românii cu o calificare în optimi. Sigur!”

Selecționerul României, Edi Iordănescu, s-a declarat mulțumit de dăruirea cu care au jucat tricolorii, dar în același timp s-a arătat dezamăgit de modul în care au primit golul doi, marcat de De Bruyne, după o degajare de la portar.

”Mulțumesc echipei. Jucătorii au dat totul, au luptat. E foarte greu să începi meciul de la 1-0 cu locul 3 mondial. În repriza a doua a fost altă echipă a României, s-a văzut preocuparea să întoarcem rezultatul. Am avut 3-4 ocazii, dacă marcam altfel vorbeam acum.

M-a supărat golul doi primit , după o minge lungă de 70 de metri interpretată greșit. Vom analiza. Este o grupă nebună, iar acum este momentul adevărului pentru toată lumea, pentru toți românii. Trebuie să strângem rândurile. Este momentul solidarității. Generația asta va răsplăti românii cu o calificare în optimi. Sigur!”, a declarat Edi Iordănescu, după meci, la PRO TV.

UPDATE: Vezi rezumatul video Belgia – România 2-0 și programul complet al grupei F de la EURO 2024

Vezi online rezumatul video al partidei Belgia – România 2-0, din grupa E de la EURO 2024 din care mai fac parte Slovacia și Ucraina. Belgia a învins meritat România, după ce Tielemans a deschis scorul foarte rapid, în secunda 73. După o primă repriză în care Belgia a zburdat efectiv pe teren, tricolorii au jucat mult mai curajos în partea secundă.

Slovacia – România (miercuri, 26 iunie, ora 19:00, Frankfurt)
Ucraina – Belgia (miercuri, 26 iunie, ora 19:00, Stuttgart)

UPDATE: Clasament grupa E după Belgia – România 2-0

România 3 puncte (3-2)
Belgia 3 puncte (2-1)
Slovacia 3 puncte (2-2)
Ucraina 3 puncte (2-4)

UPDATE: Belgia – România 2-0 (Tielemans 2, De Bruyne 80)

Final de meci: Naționala României a pierdut fără drept de apel meciul cu Belgia, favorita grupei E. Tricolorii au fost dominați clar în prima repriză, iar în partea secundă au jucat mult mai curajos și au ratat o mare ocazie de a egala, 1-1. Dennis Man a ratat singur cu portarul. În loc de 1-1 s-a terminat 2-0 pentru Belgia, iuar calificarea în optimi se va decide în ultima etapă, când sunt programate meciurile Slovacia – România și Ucraina – Belgia.

Min. 80: schimbare în echipa României. A ieșit Denis Drăguș, a intra Denis Alibec. Pentru Alibec, care a jucat și la EURO 2016, sunt primele minute la EURO 2024.

Min. 80: GOL BELGIA, 2-0. Kevin De Bruyne s-a debarasat mult prea ușor de Radu Drăgușin. Căpitanul Belgiei i-a luat fața fundașului central de la Tottenham, după o degajare lungă de la portar, și a trimis mingea în poartă  din careu, pe lângă Florin Niță, ieșit în întâmpinare. Golul a fost confirmat după verificarea VAR.

Min. 75: Fanii naționalei României sunt foarte activi și continuă să-i susțină frenetic pe tricolori. Suporterii au intonat imnul național, în încercarea de a-i face pe tricolori să-și ridice nivelul de joc și să găsească resurse fizice pentru a forța egalarea.

Min.68: România a avut o șansă incredibilă de a egala. Dennis Man l-a depășit în viteză pe Faes, a scăpat singur cu portarul Casteels, dar extrema Parmei a tras în goalkeeperul belgian. A fost cea mai mare ocazie a naționalei noastre în acest meci.

Min. 68: Schimbări în echipa României. Au ieșit Valentin Mihăilă și Marius Marin, au intrat Ianis Hagi și Darius Olaru. Mihăilă a avut o singură incursiune periculoasă în prima repriză. Edi Iordănescu mizează pe calitățile de finalizatori ale lui Hagi și Olaru.

Min. 65: Am avut noroc! Lukaku a scăpat pe contraatac și l-a învins pe Niță. Din fericire, golul atacantului belgian a fost anulat de VAR pentru un ofsaid miscroscopic. Este al treilea gol anulat lui Lukaku la EURO 2024, după cele două din partida cu Slovacia, scor 0-1.

Min. 62: România a mai redus din diferența de posesie pe care a avut-o Belgia la pauză. Tricolorii au ajuns la 37% și dau lupte grele pentru a ajunge la poarta adversă. Răzvan Marin l-a găsit excelent pe Rațiu în careul advers, dar fundașul dreapta, apărut surprinzător la finalizare a fost deposedat în momentul șutului.

Min. 52: Belgia a ratat o ocazie mare. De Bruyne a șutat puțin pe lângă bara din stânga lui Florin Niță, care a plonjat, dar a avut noroc că minge nu a prins cadrul porții. Ante Postecoglou, antrenorul lui Tottenham, comentează pentru site-ul UEFA: ”România nu își poate permite să se apere foarte jos în careu. Lukaku e prea puternic. România trebuie să fie mai curajoasă și să se strângă puțin”. Portarul Florin Niță ne menține în meci.

Min. 46: România a început jocul cu mai mult curaj și și-a creat primele ocazii din repriza secundă. Dennis Man a șutat puternic pe spațiul porții, dar Casteels a fost pe direcție și a reținut cu siguranță. Imediat Mihăilă a scăpat pe contaatac, dar a tras peste transversală.

Min. 46: s-a reluat meciul. La acest rezultat, toate cele patru echipe din grupă au câte trei puncte. România are nevoie de cel puțin un punct cu Belgia pentru a nu juca împotriva Slovaciei, sâmbătă, 26 iunie, cu sabia deasupra capului pentru calificarea în optimi.

Pauză: După primele 45 de minute Belgia conduce cu 1-0, grație golului marcat foarte rapid de Tielemans, după doar 73 de secunde. Statistica meciului este net favorabilă ”Diavolilor roșii”. Tricolorii au alergat mult, dar fără minge:

posesie 68-32%
șuturi la poartă: 8-5
atacuri: 32-11
cornere: 7-3
acurațețea paselor: 88-79
pase complete: 228-93
mingi apărate de portari: 2-2
distanța alergată: 48,31 km – 50,31 km

Min. 42: România încearcă să egaleze, dar nu reușește să treacă de mijlocul foarte agresiv al Belgiei. Tricolorii au recurs la câteva lansări în adâncime pentru viteza lui Drăguș, Mihăilă și Man, dar de fiecare dată fotbaliștii noștrii au fost cu un pas în spate. De Bruyne este remarcabil, cere mingea cu orice ocazie posibilă.

Min. 36: Belgia arată foarte solidă și echilibrată la mijlocul terenului. Edi Iordănescu este foarte tensionat pe marginea terenului. Suporterii români încearcă să impulsioneze echipa României, care a expediat primul șut pe poartă prin Dennis Man. Slab și Casteels a prins fără prombele mingea.

Min. 30: Belgia domină, iar tricolorii încearcă să reacționeze pe contraatac. Belgienii forțează gol 2, dar Niță a avut încă o interveâie salvatoare. Burcă și Drăgușin au mult de furcă în duelurile fizice cu Romelu Lukaku. Raportul cornerele este 5-3 pentru Belgia.

Min. 22: Golul marcat de Belgia în secunda 73 este cel mai rapid marcat de naționala ”Diavolilor roșii” la un turneu final. Belgia domină și a mai avut câteva ocazii mari de a face 2-0, dar imprecizia belgienilor și intervențiile lui Niță au menținut scorul la 1-0 pentru Belgia.

Min. 4: România a reacționat imediat și și-a creat o ocazie importantă la poarta Belgiei. Marius Marin a centrat în careu, iar Radu Drăgușin s-a înălțat și a reluat cu capul sub transversală. Portarul Casteels a respins însă în corner. Lovitura de coilț a rămas fără rezultat.

Min. 2: GOL BELGIA, 1-0. Bancu a pierdut mingea la 30 de metri de poarta noastră, belgienii au declanșat rapid un contraatac care a prins dezorganizată apărarea noastră. Lukaku i-a așezat mingea lui Tielemans la 16 metri, iar mijlocașul lui Aston Villa a deschis scorul cu un șut puternic (114 km/h), în ciuda alunecării la disperare încercate de Stanciu. Tricolorii au primit gol după 73 de secunde.

Min. 1: A început meciul. Belgia a avut lovitura de începere. Tricolorii stau așezați în sistemul 4-2-3-1, Belgia mizează pe un modul ofensiv cu trei fundași centrali și cu fundași laterali care urcă să susțină atacul.

UPDATE: Fanii României fac legea pe stadionul din Koln

În tribunele stadionului din Koln sunt peste 25.000 de fani ai naționalei României, în timp ce Belgia este încurajată de circa 10.000 de suporteri. Imnul României a fost intonat primul, urmat de cel al Belgiei. Fanii români crează o atmosferă senzațională și au afișat mai multe bannere cu mesaje care mai de care mai haioase.

UPDATE: Reacția lui Andrei Rațiu înainte de meciul cu Belgia

„O să fie un meci foarte dificil pentru noi, dar știm că putem să compensăm prin unitatea de care am dovadă până acum. Putem să facem diferența prin dorința noastră de-a câștiga. 

Vom încerca să-i surprindem cât de mult putem și să obținem un rezultat pozitiv. Dacă Nicolae Stanciu va înscrie iar un gol la fel ca cel din meciul cu Ucraina, cu siguranță voi avea o altă reacție care să devină virală”, a declarat fundașul dreapta al României, Andrei Rațiu.

UPDATE: Rezultatele directe între cele două echipe

Meciul din cadrul grupei E va reprezenta întâlnirea directă cu numărul 13 între cele două formații. Atât România, cât și Belgia, au reușit să se impună de câte 5 ori de-a lungul timpului, în schimb ce două partide s-au terminat la egalitate.

Cu toate astea, cele două echipe nu s-au mai întâlnit de 12 ani, când România a reușit să câștige cu scorul de 2-1 în cadrul unei partide amicale disputate la București.

UPDATE: Echipele de start la Belgia – România

Față de partida inaugurală cu Ucraina, câștigată categoric cu 3-0, selecționerul Edi Iordănescu a operat o singură modificare în echipa de start pentru meciul cu Belgia: Valentin Mihăilă în locul lui Florinel Coman, așa cum a anunțat FANATIK.

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen – Doku, Tielemans, Onana, Theate – De Bruyne (cpt.), Lukaku, Lukebakio. Selecționer: Domenico Tedesco
Rezerve: Kaminski, Sels – Debast, Trossard, Carrasco, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Openda,  Vermeeren, De Cuyper

România: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin – D. Man, N. Stanciu, Mihăilă – Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Ad. Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, G. Pușcaș, I. Hagi, D. Olaru, Fl. Coman, Mogoș, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Șut

UPDATE: Vestiarul tricolorilor este pregătit

Vestiarul echipei naționale a României este pregătit în așteptarea tricolorilor. Fotbaliștii noștri vor evolua în echipament complet galben. Banderola de căpitan va fi purtată, ca de obicei, de Nicolae Stanciu, care este încadrat pe banchetă de veteranul Florin Niță, în dreapta, și de Răzvan Marin și Ianis Hagi, în stânga. Belgia va juca în tricouri grena, sorturi negre, jambiere grena. România este liderul grupei E cu 3 puncte, după 3-0 cu Ucraina, în timp ce Belgia are deja cuțitul la os, după înfrângerea surprinzătoare cu Slovacia, scor 0-1.

UPDATE: Patru belgieni au fost pe teren la ultima confruntare directă România – Belgia 2-1, din 2012

România a învins Belgia, scor 2-1, în ultimul meci, un amical disputat la 14 noiembrie 2012 pe Arena Națională. Golurile au fost marcate de Alexandru Maxim și Gabriel Torje, respectiv Christian Benteke. Patru jucători din echipa Belgiei de atunci se află și în lotul pentru EURO 2024. E vorba despre Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku și Axel Witsel, ultimul este însă indispobil pentru partida de la Koln.

Meciul respectiv nu a fost inclus de FIFA în palmaresul celor două echipe, deoarece selecționerul Victor Pițurcă nu a respectat protocolul și a efecutat opt schimbări, în loc de șase câte erau permise.

România: Tătăruşanu – Chiricheş (Luchin 61), Găman (Goian 46), Gardoş, Latovlevici (Şt. Radu 69) – D. Nistor (C. Lazăr 46), Pintilii (Borceanu 46) – Maxim (Torje 46), Grozav (Stancu 46), Chipciu (Tănase 46) – Marica
Belgia: Mignolet – Gillet, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel, Defour (Vossen 57) – de Bruyne, Benteke (Lukaku 57), Mertens (Mboyo 61)

UPDATE: A pornit Parada Fanilor români de la Koln

Parada Fanilor români de la Koln a pornit spre stadion. Circa 10.000 de suporteri tricolori s-au adunat la Josef Lammerting-Allee și  mărșăluiesc spre RheinEnergieStadion pentru meciul Belgia – România. Parada este condusă de comediantul Mihai Bobonete, iar traseu de aproximativ doi kilometri va fi străbătut în circa 40 de minute. Este a doua paradă organizată pentru fanii români, după cea de la EURO 2016 din Franța, când 3.000 de oameni au colorat în galben străzile Parisului înaintea meciului România – Elveția (1-1).

UPDATE: Ioan Becali: ”Dacă vom face un 80% din ce am făcut cu ucrainenii vom avea șansa să fim calificați după două meciuri”

Agentul FIFA Ioan Becali (72 de ani) a plecat încrezător spre stadionul din Koln, unde va asista la meciul Belgia – România. „Sper să avem posibilitatea să ne calificăm în optimi. Asta înseamnă că nu trebuie să pierdem, ca să fim calificați după două meciuri. Dacă nu se întâmplă, vom mai avea o șansă cu Slovacia. Va fi un meci foarte greu. Noi trebuie să uităm de victoria cu Ucraina și să ne gândim la partida de azi. Dacă vom face un 80% din ce am făcut cu ucrainenii vom avea șansa să fim calificați după două meciuri.

Nu mă așteptam niciodată să batem cu 3-0 Ucraina. Am fost foarte pesimist, cel puțin în primele 15-20 de minute. Dar cu toate întâmplările astea, România a jucat. Văd în ultimii doi-trei kilometri de oraș mai mulți români decât belgieni. Să dea Dumenezeu să fie mulți români.

În caz că ne calificăm niște jucători vor fi interesanți pe piața transferurilor. Nu vreau să vorbesc despre chestiile astea (n.r. despre Dennis Man că a fost remarcat de UEFA), importantă este echipa”, a declarat Giovanni Becali, în exclusivitate pentru FANATIK.

UPDATE: Mii de fani români, pregătiți să plece în corteo spre stadion

Mii de fani tricolori s-au adunat la Josef Lammerting-Allee din Köln pentru a pleca împreună către stadion. Parada fanilor români a îngălbenit, pur și simplu, străzile orașului Köln. Suporterii naționalei României au mai impresionat printr-un corteo de 3.000 de oameni și la EURO 2016. Fanii au pornit în marș de la Tour Eiffel spre Parc des Princes, pentru meciul cu Elveția.

FRF a anunțat că Parada fanilor de la Koln va fi condusă de actorul Mihai Bobonete. ”Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ doi kilometri și va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore și vor defila cu steaguri și bannere către Cologne Stadium.

Parada fanilor către stadionul din Koln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt așteptați la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe față și să primească steagurile și bannerele pentru meci.

Parada va fi coordonată de Mihai Bobonete. Celebrul comediant va întreține atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Koln. Ora întâlnirii: 22 iunie, ora locală 18:00. Ora de start: 22 iunie, ora locală 18:30”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

UPDATE: Pronosticul belgianului Benjamin Van Durmen

Mijlocașul belgian Benjamin Van Durmen (27 de ani), transferat în această vară de la FCU Craiova la UTA Arad, este convins că ”Diavolii roșii” îi vor învinge pe tricolori. ”Cred și sper că Belgia va câștiga. Simt că va fi 2-0 și că vor marca Lukjaku și De Bruyne. Știu că pentru România ar fi bun un egal, dar pentru noi nu este suficient un punct după înfrângerea suferită în primul meci cu Slovacia”, a declarat Benjamin Van Durmen pentru FANATIK.

UPDATE: Laura Codruţa Kovesi, suporter de lux la Belgia – România

Printre zecile de mii de fani prezenți la Koln pentru a susține naționala României la meciul cu Belgia, foarte important pentru calificarea în optimile EURO 2024, se află și Laura Codruţa Kovesi (51 de ani), procuror-șef la Parchetul European.

Reporterii FANATIK prezenți în Germania au reperat-o pe Kovesi, cu eșarfă tricoloră la gât, în timp ce se caza la hotelul Hilton din Koln, însoțită de bodyguarzi.  Laura Codruţa Kovesi s-a arătat foarte optimistă: ”Oricum România câștigă, indiferent de scor!”.

La meciul inaugural România – Ucraina (3-0), disputat pe 17 iunie, la Munchen, tricolorii au fost încurajați din tribune de premierul Marcel Ciolacu, dar și de candidatul la prezidențiale din partea AUR, George Simion.

UPDATE: Fanii români au luat cu asalt Fan Zone-ul din Koln

Fanii români care n-au bilete la meciul Belgia – România, dar sunt prezenți la Koln au luat cu asalt Fan Zone-ul din cel mai mare oraș al statului de Nord-Westfalia și al patrulea oraș ca populație din Germania, cu aproape 1,1 milioane de locuitori. Naționala României va fi susținută din tribunele arenei RheinEnergieStadion de circa 25.000 de suporteri.

Fanii României au afișat mai multe mesaje culinare ironice la adresa belgienilor: „Mici are better than waffles”, „Mujdei better than chocolate” sau „Sarmale are better than moules-frites”. Traduse în limba română, mesajele sunt următoarele: „Mici sunt mai buni decât vafele belgiene”, „Mujdeiul este mai bun decât ciocolata” sau „Sarmalele sunt mai bune decât midiile cu cartofi prăjiți”.

UPDATE: Fostul selecționer al României Christoph Daum, impresionat de șase tricolori înainte de Belgia – România

Fostul selecționer al României Christoph Daum (70 de ani) a evidențiat tricolorii pe care i-a remarcat după victoria impresionantă cu Ucraina, scor 3-0. ”Dennis Man și Valentin Mihăilă, extremele Parmei în Serie A. Drăgusin, care s-a mutat de la Genoa la Tottenham în pauza de iarnă, oferă stabilitate și e un lider al apărării. Printre jucătorii experimentați și importanți ar trebui să se numere și Andrei Rațiu și Ianis Hagi.

Fostul meu căpitan, Nicu Stanciu, are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri ca și conducător de joc, cu pase periculoase, și poate apărea chiar el periculos, la finalizare. 

România ar trebui să ajungă de data aceasta în faza eliminatorie, având și acel dram de noroc, ca în calificări. Naționala a fost renovată complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu”, a spus Christoph Daum, potrivit gsp.ro.

UPDATE: Axel Witsel, fotbalistul din lotul Belgiei cu soție româncă, nu va juca împotriva României

Fundașul central Axel Witsel (35 de ani), căsătorit din 2015 cu brașoveanca Rafaella Szabo, este indisponibil și nu va juca împotriva României. Fotbalistul de la Atletico Madrid nu a făcut deplasarea la Koln. Axel Witsel, 132 de selecții și 12 goluri la naționala Belgiei, are trei copii împreună cu Rafaela Szabo, două fetițe și un băiat. Axel Witsel a fost promovat la Standard Liege de antrenorul român Laszlo Boloni. Sub comanda lui Boloni, Witsel a fost desemnat jucătorul anului 2008, iar în 2009 a câștigat campionatul Belgiei.

UPDATE: Fanii români se strâng pentru a merge împreună spre stadion

Mii de suporteri români sunt așteptați să se adune pentru a merge împreună spre stadion, la meciul Belgia – România, din etapa a doua a grupei E de la EURO 2024. “Indiferent de vreme, azi mergem împreună către stadion, la Parada Fanilor! Dacă ai bilet la meciul contra Belgiei, nu uita că ne vedem începând cu ora 18:00 la Josef Lammerting-Allee din Köln pentru a pleca împreună către stadion”, este mesajul scris pe pagina de Facebook a echipei naționale a României. Imnul României a răsunat lângă Domul din Koln.

Imnul României a răsunat lângă Domul din Koln înainte de meciul cu Belgia de la Euro 2024

UPDATE: Optimism debordant în rândul suporterilor români înainte de meciul cu Belgia: „Batem tot!”

Suporterii români debordează de încredere înaintea meciului cu Belgia, locul trei în clasamentul FIFA: „2-0 România. Și eu tot 2-0. Sper să marcheze Stanciu și Man. Sper să trecem de optimi. Mult succes și mult curaj. Foarte, foarte mult curaj. Hai, România!”. 

„Batem cu 2-0 sau 2-1. Cred că Man și mă duc și pe Mihăilă că o să joace azi titular. Eu zic Stanciu. Drăgușin, gol cu capul, minutul 35, corner, golul de 1-0. Cred că ajungem până în sferturi de finală. Să fie puternici și să intre tare din prima. Presiune, pe ei, pe mama lor că îi împingem din spate. Hai, România!”. 

„2-0 România. 2 Mihăilă! Doamne ajută să ajungem în sferturi sau în semifinale. Să joace la fel cum au făcut-o cu Ucraina”, „Batem cu 2-1. Man și Drăgușin marchează. Ajungem în sferturile de finală”. „Hai, România! Batem tot! Câștigăm cu 4-2 și cu belgienii”, au spus în cor suporterii abordați reporterii FANATIK în Koln.

UPDATE: Cum vor putea “tricolorii” să-l oprească pe De Bruyne

În cea mai recentă ediție de FANATIK LA EURO, Vivi Răchită a explicat cum poate fi oprit Kevin De Bruyne, cel mai periculos jucător al belgienilor: “Cred că la meciul nostru (n.r. România – Belgia), duelul cel mai important va fi între Marius Marin și De Bruyne.

Acolo va fi cheia jocului. Și va conta și cum cei doi interi îl vor ajuta pe Marius Marin acolo. Pentru că De Bruyne poate depăși orice jucător. Poate să creeze și superioritate. La meciul cu Slovacia a fost presat foarte bine de Lobotka. De la mijloc în sus, Belgia mi se pare letală. Doku de la Manchester City, Lukaku, De Bruyne”.

UPDATE: Fanii belgieni se distrează pe străzile din Koln înainte de meci

Fanii Belgiei se află în centrul din Koln pentru a-și încărca bateriile înainte de meciul cu România de la EURO 2024. Aceștia au umplut barurile și pub-urile din oraș și au început deja distracția. Suporterii cântă și sunt îmbarcați în culorile specifice “diavolilor roșii” cu tricourile echipei sau în diferite costumații.

Cum s-au distrat fanii belgieni pe străzile din Koln înainte de partida cu România de la Euro 2024

UPDATE: Radu Drăgușin, laude la adresa colegilor din apărare: “Mă simt grozav cu ei”

Radu Drăgușin a vorbit la conferința de presă de dinaintea meciului de la Koln. Fundașul României a explicat că se simte foarte bine în apărare alături de Andrei Burcă și Andrei Rațiu. Totodată, jucătorul lui Tottenham mizează pe unitatea grupului în duelul cu belgienii.

“Mă simt grozav cu Andrei Burcă lângă mine, dar și cu Andrei Rațiu și cu toți colegii mei. Ne comportăm ca o familie pe teren și cred că acesta este cel mai important lucru. Unitatea ne oferă întotdeauna o șansă”, a declarat Radu Drăgușin înainte de meciul cu Belgia.

UPDATE: Avantaj important pentru România înainte de meciul de la Koln

Înainte de meciul Belgia – România, “tricolorii” au parte de un avantaj important. Elevii lui Edi Iordănescu s-au bucurat de cea mai mare pauză între primul și al doilea meci de la EURO 2024. Concret, România a disputat primul duel luni, de la ora 16:00, cu Ucraina, în timp ce Belgia s-a duelat cu Slovacia în aceeşi zi, însă de la ora 19:00. Cele două se vor duela astăzi la Koln, de la ora 22:00.

UPDATE: Unde se întâlnesc fanii români înaintea partidei de la Koln

Înainte de meciul de la Koln dintre Belgia – România, fanii români se vor întâlni pentru a merge împreună spre marele duel. Organizatorii din staff-ul echipei naționale au transmis detaliile pe rețelele de socializare și sunt așteptați cât mai mulți suporteri.

“Indiferent de vreme, azi mergem împreună către stadion, la Parada Fanilor! Dacă ai bilet la meciul contra Belgiei, nu uita că ne vedem începând cu ora 18:00 la Josef Lammerting-Allee din Köln pentru a pleca împreună către stadion.

Puteți să folosiți liniile S12 și S19 de la platforma 10 a stației Deutz pentru a ajunge la punctul de întâlnire pentru Fan Walk-ul României. Stația la care va opriți este Köln Mungerdorf Technologiepark. Înainte de asta, ne vedem în zona de Public Viewing din Tanzbrunnen, unde te așteaptă cornerul României, cu foști jucători, invitați speciali, concursuri și surprize!”, este mesajul scris pe pagina de Facebook e echipei naționale.

UPDATE: “Tricolorii”, motive de îngrijorare din cauza arbitrului de la Koln

“Tricolorii” lui Edi Iordănescu au motive de îngrijorare la meciul cu Belgia din cauza arbitrului de la Koln. Jurnaliștii belgieni au remarcat faptul că Szymon Marciniak le poartă noroc “diavolilor roșii”, după două victorii și două egaluri în meciurile arbitrate de polonez. Pentru România va fi primul duel cu Marciniak la centru și rămâne de văzut dacă acesta va aduce un plus pentru Belgia sau nu.

“Să fie un semn? Arbitrul de la Belgia – România le-a adus de multe ori noroc belgienilor. Cine e Szymon Marciniak, acest polonez care le-a zâmbit de multe ori belgienilor?”, au scris jurnaliștii de la Le Libre.

Live video Belgia – România. Ghid complet pentru etapa a doua a grupei E

Naționala pregătită de Edi Iordănescu abordează partida cu Belgia din postura de lideră a grupei E, cu trei puncte și un golaveraj foarte bun (+3). Cu cel puțin punct România este ca și calificată în fazele eliminatorii. Se anunță o confruntare infernală pentru tricolori. Generația de Aur a Belgiei condusă de Romelu Lukaku (31 de ani), Kevin de Bruyne (32) și Jan Vertonghen (37) a venit la EURO 2024 cu obiectivul de a câștiga trofeul și este de așteptat să joace totul pe cartea atacului contra României.

Una dintre cheile meciului va fi cu siguranță duelul dintre golgheterul belgienilor Romelu Lukaku (85 de goluri în 116 selecții) și Radu Drăgușin (22 de ani), turnul de control al apărării noastre. Drăgușin îl cunoaște foarte bine pe Lukaku, pe care l-a anihilat, de altfel, pe când juca în Serie A, la Genoa, într-un meci cu AS Roma, 4-1 pentru ”Grifoni”, în septembrie 2023.

Cine transmite Belgia – România la TV, din grupa E de la EURO 2024. Ora de start a jocului

Partida Belgia – România se dispută sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, și va fi transmisă în direct de PRO TV. Tricolorii mai au nevoie de cel puțin un punct în meciurile cu Belgia și Slovacia pentru a fi siguri de prezența în optimi. Celălalt meci din grupă, Slovacia – Ucraina s-a disputat vineri, 21 iunie. Vezi LIVE VIDEO Belgia – România pe Pro TV și LIVE ONLINE STREAM pe VOYO meciul de la EURO 2024. Goluri, marcatori, rezumat video

Cum poți vedea Belgia – România live stream online

Meciul Belgia – România din runda a doua a grupei E de la EURO 2024 poate fi urmărit și online. Întâlnirea de la Koln va fi transmisă pe platforma voyo.ro, acolo unde se văd în direct și în reluare toate partidele de la turneul final din Germania. Belgia – România, cu începere de la ora 22:00, va fi LIVE VIDEO și pe site-ul FANATIK.RO.

Cine e arbitru la Belgia – România

Belgia – România, al doilea meci din Germania al tricolorilor, va fi condus de o brigadă din Polonia, avându-l la centru pe Szymon Marciniak (43 de ani). Arbitru FIFA din 2011, Marciniak a arbitrat finala Campionatului Mondial dn 2022, Argentina – Franța, câștigată de sud-americani după loviturile de departajare.

Arbitru: Szymon Marciniak
Asistenți: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik
Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia)
Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia)
Arbitru de rezervă: Donatas Rumšas (Lituania)

Orașul și stadionul pe care se disputa Belgia – România

Belgia – România se dispută la Koln, pe RheinEnergieStadion, o arenă cu o capacitate de 43.000 de locuri. UEFA estimează că în tribune vor fi circa 20.000 de fani români. Luni, 17 iunie, contra Ucrainei, au fost 40.000 de suporteri tricolori în tribunele impunătorului stadion Allianz Arena din Munchen.

Echipe probabile Belgia – România la EURO 2024

Lotul Belgiei valorează 584,50 milioane de euro și este pe locul 8 în topul celor mai valoroase naționale prezente la EURO 2024, în timp ce România are cea mai scăzută cotă de piață de la turneul final din Germania, 91 de milioane de euro. Tricolorii nu s-au arătat însă deloc intimidați de cotațiile amețitoare ale adversarilor și au răsturnat calculele hârtie în meciul inaugural cu Ucraina, câștigat cu 3-0. Naționala lui Rebrov este evaluată la 479 de milioane de euro.

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Maxim De Cuyper – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku. Selecţioner: Domenico Tedesco.
România: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin – D. Man, N. Stanciu, Mihăilă – Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu

Schimbări Belgia față de jocul cu Slovacia, scor 0-1. De Cuyper, fundaș stânga în locul lui Carrasco

Considerată favorita grupei E și una dintre pretendentele la trofeul continental, Belgia a început cu stângul turneul final din Germania. Neînvinsă în 2023 și în meciurile amicale din 2024, naționala lui Domenico Tedesco a pierdut surprinzător primul meci de la EURO 2024, scor 0-1 cu Slovacia, după două goluri anulate de VAR lui Romelu Lukaku.

Cel mai probabil, selecționerul Belgiei va face câteva modificări în echipa de start față de meciul cu Slovacia. Astfel este posibil ca în locul lui Carrasco să apără ca titular fundaș stânga Maxim De Cuyper, plus de la mijloc în sus cel puțin unul dintre Johan Bakayoko, Youri Tielemans, Lois Openda sau De Ketelaere.

Modificări România în comparație cu primul meci, scor 3-0, cu Ucraina. Mihăilă, șanse mari să fie titular

Selecționerul Edi Iordănescu nu intenționează să facă prea multe schimbări în primul 11 față de echipa care a început partida memorabilă cu Ucraina (3-0). Valentin Mihăilă i-ar putea lua locul lui Florinel Coman în extema stângă. De altfel, ”eroul de la Lucerna” a fost și în cărți pentru titularizare în meciul inaugural, de luni, 17 iunie, de la Munchen, dar nu fost trecut rezervă din cauza unei stări febrile acuzate cu o noapte înaintea jocului.

Meciul Belgia – România propune un duel între cei mai rapizi fotbalişti de la această competiţie, Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku. Mihăilă a fost până acum cel mai rapid jucător la EURO 2024, atingând viteza de 35,9 km/h, fiind urmat chiar de Jeremy Doku şi de danezul Rasmus Hojlund, cu 35,3 km/h, potrivit UEFA. Vedeta franceză Kylian Mbappe a atins viteza de 35,2 km/h în meciul cu Austria.

Jucătorii accidentați sau suspendați. Ce absențe are Belgia

Fundașul dreapta Thomas Meunier este în capul listei cu jucători accidentați. În această categorie se mai află Axel Witsel, Arthur Theate și Jan Vertonghen sunt singurii jucătorii din lotul Belgiei care s-au confruntat cu probleme medicale și nu au jucat în meciul cu Slovacia. Veteranul Jan Vertonghen a declarat că este pregătit să joace cu România. ”În cele din urmă, este decizia antrenorului”.

Jucătorii care lipsesc din echipa României. Fără suspendați sau accidentați

Din fericire, selecționerul Edi Iordănescu nu mai are niciun jucător cu probleme medicale. Andrei Burcă și Denis Alibec au fost recuperați. De altfel, fundașul central a și jucat 90 de minute în meciul inaugural cu Ucraina, primul lui lui joc după ruptura musculară suferită pe 27 aprilie în campionatul Arabiei Saudite. Atacantul de 33 de ani este și el valid și poate reprezenta o soluție pentru confruntarea cu Belgia.

Program și clasament actualizat grupa E EURO 2024, înainte de Belgia – România

Primele două partide disputate în grupa E de la EURO 2024 s-au soldat cu mari surprize. România a zdrobit Ucraina, scor 3-0, iar Slovacia a învins marea favorită Belgia, cu 1-0. Runda a doua a fost deschisă vineri, 21 iunie, de meciul Slovacia – Ucraina, urmând ca sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, toată România să le țină pumnii stânși tricolorilor pentru un rezultat pozitiv cu Belgia, o echipă rănită. Rezumatele video ale partidelor de la turneul final din Germania pot fi urmărite aici.

Program meciuri grupa E EURO 2024

17 iunie: România – Ucraina 3-0
17 iunie: Belgia – Slovacia 1-0
21 iunie: Slovacia – Ucraina X-X (ora 16:00, Dusseldorf)
22 iunie: România – Belgia (ora 22:00, Koln)
26 iunie: România – Slovacia (ora 19:00, Frankfurt)
26 iunie: Ucraina – Belgia (ora 19:00, Stuttgart)

Clasament grupa E la Campionatul European din Germania

România 3 puncte (golaveraj 3-0) / 1 meci jucat
Slovacia 3 puncte (golaveraj 1-0) / 1 meci jucat
Belgia 0 puncte (golaveraj 0-1) / 1 meci jucat
Ucraina 0 puncte (golaveraj 0-3) / 1 meci jucat

Cele mai tari reacții înainte de Belgia – România

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a făcut un apel la calm și echilibru înaintea meciului cu Belgia, în contextul entuziasmului general declanșat după victoria senzațională reputată cu Ucraina (3-0) din debutul Campionatului European 2024.

”Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii ca să învingem Ucraina. Și am reușit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia și a obține ceea ce ne dorim. Așadar, e nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați ca să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă.

Fac acest apel și pentru că venim după un adevărat carusel de emoții în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipă neînvinsă și câștigătoare de grupă. Apoi, la reacțiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Și nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată și nicăieri!

Tot ce am obținut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina.

E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Ca să le depășim din nou, în fața unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia.

Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt! Echilibrați, uniți și cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”, a transmis selecționerul Edi Iordănescu.

Belgienii rămân optimiști în ciuda înfrângerii șocante în fața Slovaciei. Selecționerul Domenico Tedesco a pus eșecul mai mult pe seama ghinionului: “Nu am prea multe de reproșat echipei. Am creat multe ocazii. Ocazii mari. Dacă am fi marcat primii, ne-ar fi ajutat. Dar am avut controlul și nu am lăsat Slovacia să-și facă jocul. Singurul lucru care nu a fost perfect a fost finalizarea noastră.”

Căpitanul De Bruyne, mijlocaș la Manchester City, a transmis că Belgia nu a intrat în panică: “Cu Slovacia am jucat bine, doar golul ne-a lipsit. Trebuie să lucrăm la asta pentru al doilea meci. Nu va fi cu cuțitul între dinți împotriva României încă. Știm cum să jucăm bine, așa cum am făcut în timpul calificărilor. Nu există presiune, avem calitatea, mentalitatea și încrederea în grupul nostru. Va fi bine”.

Veteranul Jan Vertonghen spune că rămâne în continuare optimist: ”Presiunea este acum şi mai mare, pentru că urmează meciul cu România. Sunt convins că ne vom califica din grupă. 100% mergem în optimile de finală! Vom ataca şi vom încerca să nu luăm gol. Avem mare încredere că atacanții noştri vor marca.

Romelu Lukaku a înscris deja de 85 de ori pentru ‘Diavoli’ și aşteptăm golul 86 în meciul de sâmbătă împotriva României”, a declarat Jan Vertonghen, potrivit RTBF.

Vezi rezumatul video și toate fazele din Belgia – România. Update în timp real Euro 2024

FANATIK.RO  vă va ține la curent în timp real cu cele mai importante detalii despre meciul Belgia – România, precum și cu știri despre tot ce se întâmplă la EURO 2024 din Germania. Toate partidele de la turneul final pot fi urmărite în format live text pe site-ul FANATIK.RO. 

Naționala României a jucat de 12 ori împotriva Belgiei, iar bilanțul este identic. Câte cinci victorii de ambele părți și două rezultate de egalitate. În ultimele cinci întâlniri, România s-a impus de trei ori, Belgia o dată, iar un meci s-a terminat nedecis.

7.00 este cota Superbet pentru victoria României împotriva Belgiei

Please follow and like us:
Pin Share