În plin sezon estival plajele de pe litoralul românesc se vor lărgi. Despre ce stațiuni este vorba

În plin sezon estival plajele de pe litoralul românesc se vor lărgi. Despre ce stațiuni este vorba

Începând de anul acesta, turiștii care vizitează Neptun și Jupiter se vor bucura de o plajă extinsă cu 2,5 kilometri noi. Autoritățile plănuiesc să finalizeze extinderea plajelor din Saturn, Venus, Mangalia și 2 Mai până în toamnă.

 Se lărgesc plajele din stațiunile românești

În multe stațiuni de pe litoral, marea a erodat complet vechile plaje. În această vară, buldozerele vor începe lucrările pentru extinderea plajei din Neptun cu aproape trei kilometri, potrivit Antena 3 CNN. 

În Cap Aurora, există zone unde nu mai există plajă, doar pietre și puțin nisip. Degradarea severă a plajelor în această iarnă a fost cauzată de furtunile din noiembrie.

„Sunt zone care n-au deloc plajă deloc în Cap Aurora, numai piatră şi puţin nisip. Faptul că s-a degradat foarte mult plaja în iarna aceasta s-a datorat şi furtunilor care au fost în noiembrie. 

Noi am demolat digurile existente şi atunci furtunile au distrus şi plaja care a mai rămas. Din acest motiv am fost forţaţi să venim să înnisipăm cât mai repede, astfel încât să acoperim şi sezonul acesta”, a spus Hristu Uzun, director general Apele Române-Dobrogea Litoral, citat de Antena 3 CNN.

Turiștii nu vor fi afectați de lucrări

„Lucrările vor începe din zona Zece Steaguri din Neptun şi vor continua până la Cap Aurora pe durata sezonului estival, la fiecare două săptămâni oferindu-se deja suprafeţe largi de plajă turiştilor”, explică Marius Stamat, director de şantier.

După demolarea digurilor existente, furtunile au deteriorat și mai mult plaja rămasă. Acest lucru a forțat autoritățile să acționeze rapid pentru a reînnoi nisipul și a pregăti zona pentru sezonul turistic, mai spune sursa citată.

Chiar dacă lucrările vor continua în sezonul estival, autoritățile garantează că turiștii nu vor fi afectați în vacanțele lor. Astfel, oamenii se pot bucura în liniște de plajă.

La Mamaia, nici după trei ani nu există un Plan Urbanistic Zonal pentru noile plaje. Primăria așteaptă un caiet de sarcini de la Ordinul Arhitecților, dar reprezentanții nu sunt siguri că acesta va fi disponibil în vara aceasta.

Please follow and like us:
Pin Share