Tragedie de Rusalii la fabrica de lactate din Ibăneşti. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare, trei dintre ei au murit. Update

Tragedie de Rusalii la fabrica de lactate din Ibăneşti. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare, trei dintre ei au murit. Update

Un accident de muncă deosebit de grav s-a produs duminică la fabrica de lactate de la Ibăneşti (judeţul Botoşani). Patru bărbaţi au căzut într-un iaz de decantare, iar trei dintre ei au murit.

UPDATE: Numărul morţilor a crescut la trei

Radu Tudose, patronul fabricii RAM SRL, a fost declarat decedat la Spitalul Judeţean “Mavromati” din Botoşani, unde fusese transferat de la Spitalul din Dorohoi.

Medicii s-au chinuit timp de o oră să-l resusciteze, dar din păcate bărbatul nu şi-a mai revenit. Cauza morţii celor trei persoane este intoxicaţie cu acid sulfuric şi amoniac.

Radu Tudose avea 58 de ani.

Bărbaţii morţi aveau vârste de 50 şi 52 de ani

Victimele au între 46 şi 58 de ani. Din primele informații se parte că mai întâi ar fi coborât o singură persoană în interior, însă aceasta nu a reușit să iasă, motiv pentru care au coborât şi celelalte trei persoane.

Pompierii i-au scos din iaz pe toţi cei patru bărbaţi, dar două persoane au fost declarate decedate. Una a fost scoasă din iaz conştientă, iar cealaltă şi-ar fi revenit în urma resuscitării. Administratorul firmei a fost transportat de urgență la spital, fiind în stare critică, scrie Monitorul de Botoşani.

“Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, au transmis  reprezentanţii ISU Botoşani.

De asemenea, a fost solicitat şi elicopterul SMURD de la Iaşi, care a aterizat pe un teren viran din apropierea fabricii. Acesta l-a preluat pe bărbatul care a răspuns manevrelor de resuscitare.

“Din nefericire, cei doi bărbaţi în vârstă de 50 şi 52 ani nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora”, au mai transmis reprezentanţii ISU.

Cei doi angajaţi decedaţi sunt Valeriu Hulubei şi Mitică Racu, ambii fiind lucrători cu multă experienţă în fabrica de lactate de la Ibăneşti. În ceea cel privete pe administratorul firmei, Radu Tudose, acesta se află în stare gravă.

Firma SC Ram SRL, în curtea s-a produs tragedia de duminică, se ocupă cu achiziționarea și procesarea laptelului şi producția de cașcaval, mărcile Rucăr şi Dalia.

Please follow and like us:
Pin Share