Un arbitru român, delegat la Franța – Polonia la EURO 2024. Nu e Istvan Kovacs!

Un arbitru român, delegat la Franța – Polonia la EURO 2024. Nu e Istvan Kovacs!

Cătălin Popa a fost delegat de UEFA în camera VAR la Franța – Polonia, în etapa a 3-a din Grupa D de la EURO 2024. Meciul va avea loc marți, 25 iunie, ora 19:00, pe Signal Iduna Park, arena de 62.000 de locuri a celor de la Borussia Dortmund.

Un arbitru român, delegat la Franța – Polonia la EURO 2024. Nu e Istvan Kovacs!

Cătălin Popa va bifa un nou meci la EURO 2024, după ce a fost în camera VAR și la Serbia – Anglia, scor 0-1, în prima etapă din Grupa C. Arbitrul român va fi primul asistent în camera VAR pe Signal Iduna Park în Franța – Polonia.

Arbitrul originar din Pitești va face echipă în camera VAR cu italianul Massimiliano Irrati și portughezul Tiago Martins. „Centralul” meciului Franța – Polonia va fi italianul Marco Guida, în timp ce al 4-lea oficial a fost delegat slovenul Rade Obrenovic.

„Centralul” Marco Guida va fi ajutat de la linii de către asistenții compatrioți Filippo Meli și Giorgio Peretti. Franța ocupă locul 2 în Grupa D, înainte de ultima etapă, cu 4 puncte, la egalitate cu Olanda pe primul loc.

Austria se află pe poziția a 3-a, cu 3 puncte, în timp ce Polonia, fără niciun punct în primele două partide, a devenit prima echipă națională eliminată de la turneul final din Germania. Echipa lui Robert Lewandowski a pierdut cu Olanda (1-2) și Austria (1-3).

Câți bani iau arbitrii la EURO 2024

Pe lângă Cătălin Popa la VAR, România mai este reprezentantă la turneul final din Germania, la nivelul arbitrilor, de către „centralul” Istvan Kovacs și tușierii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Istvan Kovacs a fost la centru la partida Slovenia – Serbia 1-1.

Un arbitru central încasează 5.000 de euro la fiecare meci pe care-l conduce la turneul final. Sumele cresc din faza optimilor de finală, iar fiecare „central” de la turneul final este recompensat cu 10.000 de euro.

De cealaltă parte, asistenții și al 4-lea oficial primesc fiecare câte 2.500 de euro per meci, în timp ce arbitrul din camera VAR este răsplătit cu 3.000 de euro. Începând cu fazele eliminatorii, asistenții, arbitrul de rezervă și arbitrul din camera VAR încasează 5.000 de euro fiecare.

România a fost arbitrată de la centru în meciul cu Ucraina (3-0) de către suedezul Glenn Nyberg. La înfrângerea cu Belgia, scor 0-2, naționala lui Edi Iordănescu a fost arbitrată de la centru de polonezul Szymon Marciniak.

Please follow and like us:
Pin Share