Câți kilometri e bine să aibă o mașină la mâna a doua pentru a fi o achiziție bună. Dacă depășește acest număr, nu contează prețul mic sau fiabilitatea

Câți kilometri e bine să aibă o mașină la mâna a doua pentru a fi o achiziție bună. Dacă depășește acest număr, nu contează prețul mic sau fiabilitatea

Câți kilometri e bine să aibă o mașină la mâna a doua pentru a fi o achiziție bună? Este o întrebare la care mulți dintre cei care intenționează să-și cumpere un autoturism vor să afle răspunsul.

Câți kilometri e bine să aibă o mașină la mâna a doua pentru a fi o achiziție bună? Explicațiile și răspunsul specialiștilor

O mașină nouă, indiferent că vorbim de o marcă mai accesibilă sau de una de top, poate ajunge să coste sume foarte mari. Foarte puțini sunt cei care își permit astfel de cheltuieli.

Prin urmare, soluția la care recurg majoritatea românilor este cea a unei mașini la mâna a doua. În momentul în care te orientezi către o mașină second-hand, unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare este kilometrajul.

Este evident faptul că aceste date sunt foarte utile atunci când vine vorba de cunoașterea modului în care a fost utilizat vehiculul și de nivelul de uzură al elementelor sale mecanice.

Legat de numărul de kilometri din bord, se pune o întrebare logică: Câți kilometri e bine să aibă o mașină la mâna a doua pentru a fi o achiziție bună? La aceasta vine cu un răspuns clar un expert în industria auto.

Rob Dillan, fondator al EVhype, explică de ce un total de 160.000 de kilometri este încă, în general, “numărul maxim pe care o mașină folosită ar trebui să le aibă înainte de a nu mai fi luată în considerare pentru achiziție, indiferent de fiabilitate sau preț”.

Ce riscăm dacă achiziționăm mașini cu peste 160.000 km la bord

Mulți ar fi tentați să considere că și mașinile cu mai mulți kilometri în bord sunt bune. Există cazuri când poate fi așa, însă expertul citat nu recomandă să vă asumați riscul.

Mulți experți auto sunt de acord că 160.000 de kilometri este limita superioară pentru a lua în considerare achiziționarea unei mașini second-hand. Dincolo de acest punct, probabilitatea de întreținere și reparații semnificative crește substanțial. Vehiculele cu peste 160.000 de kilometri se confruntă de obicei cu probleme mai frecvente la componentele majore, cum ar fi motorul, transmisia și suspensia.

Costul mediu al reparației sau înlocuirii motorului poate varia între 3.000 și 8.000 de dolari, în timp ce reparațiile transmisiei pot costa între 1.800 și 3.400 de dolari. Aceste cheltuieli potențiale pot depăși rapid orice economii inițiale rezultate dintr-un preț de achiziție mai mic”, spune același Rob Dillan, citat de Ziare.com.

Un alt expert, Erin Kemp, avocat al consumatorilor pentru platforma de rapoarte privind istoricul vehiculelor Bumper, spune că 100.000 de kilometri în bord este ”un bun punct de oprire pentru kilometraj atunci când vine vorba de cumpărarea de mașini second-hand, deoarece, după acest punct, multe modele încep să aibă nevoie de mai multă întreținere“.

El mai punctează că ”din cauza vieții grele pe care a avut-o, motorul și alte componente au suferit mai multă uzură după 160.000 de kilometri. Este posibil ca anumite modele să nu aibă nevoie de atât de multă muncă ca altele în acest moment, dar este o limită generală bună”.

Please follow and like us:
Pin Share