Ce a pățit o româncă după ce a mâncat preparate tradiționale gătite direct pe stradă într-o destinație exotică adorată de milioane de oameni: “Aproape 7 ani mi-am căutat de leac”

Ce a pățit o româncă după ce a mâncat preparate tradiționale gătite direct pe stradă într-o destinație exotică adorată de milioane de oameni: “Aproape 7 ani mi-am căutat de leac”

După ce s-a întors dintr-o vacanță exotică, românca s-a confruntat cu probleme de sănătate care au durat aproape șapte ani. Cât de periculoase sunt preparatele care se vând la colț de stradă?

Ce a pățit o româncă după ce a mâncat preparate tradiționale gătite direct pe stradă într-o destinație exotică

Pe când se afla în concediu, o româncă s-a gândit să mănânce câteva preparate tradiționale din carne, gătite la tarabele stradale. Astfel, s-a molipsit cu o bacterie care a necăjit-o timp de șapte ani.

Mâncatul la tarabele de pe stradă este destul de riscant. Întradevăr, poate fi o experiență minunată și autentică, dar este important să fii atent la igiena și condițiile de preparare pentru a evita potențialele probleme de sănătate.

Într-un grup dedicat călătoriilor, mai mulți oameni și-au descris propriile experiențe. Aceștia au păreri diferite când vine vorba de mâncarea preparată direct pe stradă.

De exemplu, dacă ajungi în Vietnam, Carmen recomandă să încerci gustoasele preparate tradiționale gătite în stradă de localnici. Doar așa, vei avea parte de o experiență autentică.

„Vietnamul este una dintre țările în care dacă ajungi și nu mănânci pe stradă este ca și cum ai comite un păcat capital. De la supe excepționale până la frigărui mici, mititele cu arome și gusturi minunate, de la aluaturi care învelesc tocături sau legume delicioase până la dulciuri pe care le vei visa toată viață, mâncarea stradală a Vietnamului este absolut fabuloasă!”, spune Carmen, potrivit adevarul.ro

Călătorind în acea parte a lumii, Carmen a văzut și câini la proțap care erau gătiți în piețe sau la margine de stradă. Ea spune că va încerca și acest tip de prepart, dacă mai ajunge pe acolo.

„Fie pe stradă pe scăunele, fie la mici locante aparent prăpădite, fie în piețele de zi și de noapte, Vietnamul îți vă arata atâtea fețe culinare ale lui încât nu vei fi sătul niciodată! Și da, ca să știți: am văzut și câini la proțap! Nu am putut mânca, dar data viitoare promit că încerc!” a mai scris Carmen.

O româncă s-a contaminat cu o bacterie din carne: „Aproape 7 ani mi-am căutat de leac”

Pe de altă parte, mulți dintre membrii grupului sunt de părere că acest obicei poate fi periculos. De multe ori, mâncarea de pe stradă poate să fie expirată și gătită în condiții lipsite de igienă.

O româncă a povestit experiența negativă prin care a trecut după ce a consumat mâncare stradală. Femeia pe numele Ika a luat o bacterie din carne care i-a distrus stomacul. Ea spune că a găsit leacul vindecător abia după șapte ani de căutări asidue.

Mâncați de pe stradă, eu am luat o bacterie din carne și aproape 7 ani mi-am căutat de leac și aveam deja stomacul kaputt, bacteria se alimenta în stomacul meu…

În România aveam diagnostic de gastrită și abia în străinătate după 7 ani de tratament am aflat că de fapt am o bacterie rezistentă la multe antibiotice. Biopsie, și multe gastroscopie, și test de respirație, colonoscopie… aveți idee?

După investigații, medicii i-au spus că este o bacterie care se ia din carne în țările de est. De aceea, Ika a fost convinsă că tot acest coșmar a pornit după ce a mâncat de pe stradă, într-o vacanță exotică.

„Trei diferite antibiotice am luat. Mi-am revenit, dar nu în România. Aveți grijă ce mâncați… poate am avut eu ghinion… Și acuma nu aș face experimente.”

Please follow and like us:
Pin Share