Franța – Polonia din Grupa D la EURO 2024. Atacul lui Didier Deschamps nu este suficient de eficient. Statistici înfiorătoare pentru ofensiva Franței

Franța – Polonia din Grupa D la EURO 2024. Atacul lui Didier Deschamps nu este suficient de eficient. Statistici înfiorătoare pentru ofensiva Franței

Franța și Polonia sunt naționale cu obiective total diferite înaintea ultimei etape din Grupa D de la Euro 2024. Reprezentativa „cocoșului galic” vânează calificare în optimi de pe primul loc, în timp ce leșii sunt primii eliminați de la turneul final.

UPDATE: Atacul lui Didier Deschamps nu este suficient de eficient. Statistici înfiorătoare pentru ofensiva Franței

Didier Deschamps se așteaptă ca atacantul proaspăt transferat la Real Madrid, Kylian Mbappe, să fie omul „cheie” din atacul Franței. Dacă fostul jucător de la PSG are cifre foarte bune în tricoul „cocoșilor galici”, cu 47 de goluri în 79 de selecții, același lucru nu poate fi spus despre colegii săi din atac.

Marcus Thuram, Ousmane Dembele, Kingsley Coman și Kolo Muani au reușit să marcheze doar 19 goluri în 143 de selecții (toate adunate), lucru care prezintă cât de eficient este de fapt Kylian Mbappe. Partida cu Polonia pare să fie prilejul perfect în care ofensiva formației din Hexagon poate să-și rotunjească reușitele din tricoul naționalei.

UPDATE: Speranțe pentru Polonia! De când nu a mai câștigat Franța ultimul meci în grupă la un turneu final

Statistica ultimelor meciuri disputate de Franța într-o grupă de turneu final le aduce speranțe polonezilor! „Cocoșii galici” nu au mai câștigat ultima partidă într-o grupă de turneu final din 2006, când formația din Hexagon o învingea pe Togo la Cupa Mondială, cu scorul de 2-0, prin reușitele lui Henry și Vieira. În ultimele 8 turnee finale disputate, fie ele Europene sau Mondiale, Franța nu a reușit să câștige ultimul meci din grupă.

UPDATE: Michal Probiez va rămâne în continuare selecționerul Poloniei

Președinte Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza, a fost la echipă și a făcut anunțul că Michal Probierz își va continua proiectul la naționala Poloniei și după Campionatul European. Oficialul Federației are încredere în proiectul selecționerului pe termen lung. 10 partide are Michal Probierz ca selecționer al Poloniei, iar înfrângerile de la EURO 2024 sunt singurele din mandatul lui, în trecut reușind 6 victorii și 2 rezultate de egalitate. Polonia a fost prima echipă eliminată de la Campionatul European din Germania.

UPDATE: Antoine Griezmann este foarte aproape să doboare un record

Franța se pregătește de duelul împotriva Poloniei de la EURO 2024, iar Antoine Griezmann este foarte aproape să doboare un record. Deși L’Équipe îl dau pe Kylian Mbappe drept înlocuitorul jucătorului de la Atletico Madrid în această seară, în cazul în care va intra pe parcurs, Antoine Griezmann va doborî recordul lui Lilian Thuram de prezențe la un turneu final. 32 de prezențe la un turneul final sunt în dreptul tatălui lui Marcus Thuram, iar Griezmann, dacă va juca în partida cu Polonia, va ajunge la 33 de prezențe în tricoul Franței la un turneu final.

Antoine Griezmann este pe poziția a 4-a în topul celor mai convocați jucători din istorie, cu 129 de selecții, find devansat doar de Hugo Lloris (145), Lilian Thuram (142) și Olivier Giroud (133). Atacantul francez a fost integralist în partidele disputate până acum la EURO 2024, 1-0 cu Austria și 0-0 cu Olanda.

UPDATE: Robert Lewandowski este apt pentru ultimul meci! Anunțul selecționerului

Robert Lewandowski este cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale a Poloniei și totodată cel mai bun marcator. Star-ul de la Barcelona a lipsit în primul meci de la EURO 2024, împotriva Olandei, iar în partida cu Austria a evoluat doar 31 de minute, în repriza a doua.

Michal Probiez aprinde speranțele polonezilor pentru ultima partidă, antrenorul declarând: „Din păcate, nu îl avem pe Romantsuk care este accidentat, dar ceilalți, în special Lewandowski, care a muncit mult la antrenament, sunt pregătiți să joace”, a declarat selecționerul Poloniei.

UPDATE: Val de tristețe în tabăra Poloniei înaintea meciului cu Franța: „Suntem foarte dezamăgiți, dar încercăm”

Selecționerul Michal Probiez a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului cu Franța, iar tehnicianul s-a arătat foarte dezamăgit de parcursul echipei de până acum, echipa sa fiind deja eliminată de la EURO 2024.

„Este adevărat că nu avem șanse să avansăm, dar nu am văzut nicio problemă în motivarea jucătorilor pentru acest joc. Au muncit foarte mult și sper să se vadă acest lucru în ultimul meci. Bineînțeles, în general, suntem dezamăgiți, dar încercăm și încă cred că ne vom lua acasă amintiri bune de la acest turneu”, a declarat selecționerul Poloniei înainte de ultimul meci.

Live video Franța – Polonia. Ghid complet pentru etapa a treia a Grupei D

Înaintea ultimului meci din Grupa D, Franța este pe locul 2, cu patru puncte, la egalitate cu liderul Olanda. Diferența o fac doar golurile marcate. Ambele selecționate, care au făcut 0-0 în meci direct, au +1 la golaveraj, dar batavii au marcat cu un gol mai mult decât fotbaliștii lui Didier Deschamps.

În schimb, Polonia, care a ajuns chinuit la turneul final, prin intermediul barajului, face un Campionat European extrem de modest. Lewandowski & Co. sunt ultimii în Grupa D, cu zero puncte, după înfrângerile suferite în fața Olandei și a Austriei.

Cine transmite Franța – Polonia la TV, din Grupa D de la EURO 2024. Ora de start a jocului

La fel ca restul majoritatea meciurilor de la Euro 2024, partida dintre Franța și Polonia va fi transmisă în direct de Pro Tv și pe Voyo.ro. Confruntarea de la Dortmund va lua startul de la ora 19:00. În paralel se va juca și Olanda – Austria, care va putea fi văzută însă pe Pro Arena.

Cum poți vedea Franța – Polonia live stream online

Meciul Franța – Polonia din etapa a treia a Grupei D de la Euro 2024 va putea fi urmărit și online. Confruntarea de la Dortmund va fi transmisă online pe platforma voyo.ro, acolo unde se pot vedea în direct și în reluare toate partidele de la turneul final din Germania. Franța – Polonia, al cărui fluier de start va fi dat la ora 19:00, va fi LIVE VIDEO și pe site-ul FANATIK.RO.

23 de lei este prețul unui abonament lunar pe voyo.ro

Cine e arbitru la Franța – Polonia. Un român, în camera VAR

Partida este arbitrată de o brigadă din Italia. Astfel, la centru se va afla Marco Guida. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Filippo Meli și Giorgio Peretti. Rolul celui de-al 4-lea oficial îl va îndeplini slovenul Rade Obrenovic. În camera VAR se va afla românul Cătălin Popa, alături de italianul Massimiliano Irrati și de portughezul Tigao Martins.

Orașul și stadionul pe care se dispută Franța – Polonia

Franța – Polonia se va juca pe Signal Iduna Park, din Dortmund. Arena mai este cunoscută și sub numele de Westfalenstadion. Arena pe care își dispută meciurile de acasă Borussia Dortmund are o capacite de 66,099 de locuri și a găzduit deja trei meciuri la turneul final din Germania: Italia – Albania 2-1, Turcia – Georgia 3-1 și Turcia – Portugalia 0-3.

Pe lângă Franța – Polonia, pe Signal Iduna Park se vor mai disputa încă două partide până la finalul lui Euro 2024. Este vorba despre optimea de finală în care e implicată Germania și de una dintre semifinale.

Arena din Dortmund a fost inaugurată în 1974 și a mai găzduit meciuri la două turnee finale: World Cup 1974 și World Cup 2006. În 2006, stadionul a fost modernizat, costul lucrărilor ajungând la nu mai puțin de 200 de milioane de euro.

Echipe probabile Franța – Polonia. Griezmann vs. Lewadowski

Având în vedere că are nevoie de un rezultat mai bun decât cel al Olandei din meciul cu Austria pentru a încheia Grupa D pe primul loc, e de așteptat ca Didier Deschamps să trimită în teren tot ce are mai bun. Kylian Mbappe este și el apt de joc după accidentarea din runda inaugurală, dar cum Franța e deja cu un picior în optimi, e foarte probabil ca selecționerul să îl menajeze din nou pe starul lui Real Madrid.

De cealaltă parte, Polonia vrea să spele rușinea din primele două partide și să iasă cu fruntea sus de la Euro 2024. Tocmai de aceea e de așteptat ca Michal Probierz să alcătuiască un mixt între jucătorii importanți și jucătorii care au evoluat mai puțin la turneul final.

Franța: Maignan – Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez – Kante, Tchouameni, Rabiot – Dembele, Thuram, Griezmann

Polonia: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz, Romanczuk, Zielinski, Zalewski – Urbanski, Lewandowski

Schimbări la Franța, după 0-0 cu Olanda

Exceptându-l pe Kylian Mbappe, în privința căruia Didier Deschamps nu s-a hotărât dacă îl va titulariza sau nu, Franța ar trebui să joace la fel ca în partida cu Olanda. În cazul în care superstarul lui Real Madrid va apărea pe teren din primul minut, din schemă va sări unul dintre Griezmann și Thuram.

În primul meci de la Euro 2024, fotbalistul lui Atletico Madrid a fost lăsat pe banca de rezerve, iar Mbappe a evoluat în centrul atacului, flancat de Thuram și Dembele.

Jucători accidentați sau suspendați. Ce absențe are Franța

Dacă Mbappe este apt de joc și ar putea apărea din primul minut al meciului de la Dortmund, prezența pe teren a altor doi fotbaliști din naționala „cocoșului galic” este pusă sub semnul întrebării. Este vorba despre Eduardo Camavinga și Kingsley Coman. Dacă fotbalistul Realului e accidentat la genunchi, extrema lui Bayern are o problemă la gambă.

Ce modificări face Polonia, prima națională eliminată de la Euro 2024

Cea mai importantă modificare pe care o va face Polonia față de primele două meciuri de la Euro 2024 va fi titularizarea lui Robert Lewandowski. Starul Barcelonei a avut probleme înainte de turneul final și n-a apărut pe teren decât în ultimele 30 de minute ale partidei cu Austria.

În poartă ar putea apărea pentru prima dată la turneul final Lukasz Skorupski, iar la mijloc Romachuk. În atac, selecționerul leșilor va înlocui probabil perchea Piatek – Buksa, cu Lewandowski – Urbanski.

Jucătorii care lipsesc din echipa Poloniei. Niciun fotbalist accidentat sau suspendat

De cealaltă parte, în ciuda înfrângerilor cu Olanda și Austria, leșii au evitat până acum orice problemă legată de accidentări. Michal Probierz se va putea baza pe un efectiv complet. Selecționerul are o gamă largă din care poate alege pentru a obține un rezultat care să spele rușinea din primele două etape.

Program și clasament actualizat Grupa D la EURO 2024, înainte de Franța – Polonia

Dacă Polonia nu mai are șanse să ajungă în optimi, Franța vrea să o facă după primul loc. Are însă nevoie să obțină un rezultat mai bun decât Olanda în meciul cu Austria. În primele două partide din Grupa D, Franța a învins-o pe Austria cu 1-0 și a remizat alb în fața batavilor. Atât Franța – Polonia, cât și Olanda – Austria se joacă marți 25 iunie, de la ora 19:00.

Program meciuri Grupa D EURO 2024

16 iunie: Polonia – Olanda 1-2 (Hamburg)
17 iunie: Austria – Franța 0-1 (Dusseldorf)
21 iunie: Polonia – Austria 1-3 (Berlin)
21 iunie: Olanda – Franța 0-0 (Leipzig)
25 iunie: Franța – Polonia (ora 19:00, Dortmund)
25 iunie: Olanda – Austria (ora 19:00, Berlin)

Clasament grupa E la Campionatul European din Germania

Olanda – 4 puncte, golaveraj 2-1
Franța – 4 puncte, golaveraj 1-0
Austria – 3 puncte, golaveraj 3-2
Polonia – 0 puncte, golaveraj 2-5

Cele mai tari reacții înainte de Franța – Polonia

Didier Deschamps a vorbit înaintea partidei de la Dortmund despre cel mai fierbinte subiect din tabăra „cocoșului galic”. Selecționerul i-a asigurat pe fanii francezi că Mbappe e bine și ar putea apărea pe teren încă dinaintea optimilor de finală.

„Veți vedea la ora jocului. Totul se îndreaptă într-o direcție bună, și-a revenit după șoc, iar hematomul se diminuează de la o zi la alta”, a fost mesajul lui Didier Deschamps, selecționerul Franței.

Kamil Grosicki (36 de ani), fotbalist cu 94 de selecții și 17 goluri la prima reprezentativă, a declarat că meciul cu Franța va fi ultimul la echipa națională. „Am vorbit la ultimul antrenament atât cu selecționerul, cât și cu coechipierii și le-am explicat decizia mea. Meciul cu Franța va fi ultimul pentru mine.

Sunt mândru și onorat că am jucat atât de multe meciuri pentru țara mea. Iubesc echipa națională, dar a venit timpul să fac loc pentru jucătorii mai tineri”, a transmis Grosicki.

Vezi rezumatul video și toate fazele din Franța – Polonia. Update în timp real EURO 2024

FANATIK vă va ține la curent în timp real cu tot ce se întâmplă în meciul al treilea din Grupa D de la Euro 2024 între Franța și Polonia. Cele mai importante momente de dinaintea și după finalul meciului vor putea fi urmărite pe FANATIK. Toate fazele din meciul de la Dortmund a vor fi prezentate aici, în timp real.

Please follow and like us:
Pin Share