TAROM renunță la un zbor important către un mare oraș european. Ruta va dispărea la toamnă

TAROM renunță la un zbor important către un mare oraș european. Ruta va dispărea la toamnă

Reprezentanții companiei aeriene de stat TAROM au un anunț important pentru călători. Din toamnă nu vor mai efectua o cursă aeriană către un mare oraș din Europa. Mai exact, din luna octombrie.

Ruta la care renunță TAROM din toamnă

Pentru a se asigura că nu vor exista probleme, cei de la TAROM au anulat și au scos din sistem toate zborurile rezervate pentru ruta în cauză. Totul are loc după ce în ultimii ani TAROM a renunțat și la cursele aeriene dintre București și Viena, București și Barcelona sau București și Munchen.

După data de 27 octombrie 2024, TAROM nu va mai avea rută către Londra. Ultima aterizare și ultima decolare a TAROM pe aeroportul Heatrhow din Londra vor avea loc în ziua de sâmbătă, 26 octombrie 2024.

Șapte curse aeriene are TAROM către Londra în prezent

În momentul de față, compania de stat efectuează șapte zboruri, dus-întors, pe săptămână, de pe aeroportul ”Henri Coandă”, din București, până în aeroportul Heatrhow din Londra, capitala Marii Britanii.

De cel puțin un an, TAROM intenționează să vândă sloturile pe care le deține pe cel mai mare aeroport din Europa. Asta după ce în trecut nu a fost de acord cu o tranzacție de vânzare a acestora, către o companie britanică.

De altfel, încă din februarie acționarii TAROM își anunțau intenția cu privire la anularea cursei aeriene către Londra, către aeroportul Heatrhow. Demersul a fost anunțat și la scurt timp după ce s-a semnat acceptarea României în spațiul Schengen, aerian și maritim.

”Luând în considerare că prin Planul de restructurare al Companiei TAROM, propus de Consiliul de Administrație și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor, este prevăzută închiderea rutei București – Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR (aeroportul Heathrow din Londra – nr.) ofertantului Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024 (conform Planului de restructurare aprobat prin hotărârea AGA din 07.12.2022 și comunicat Comisiei Europene)”, a comunicat TAROM la începutul anului.

Milioane de români zboară anual către Londra. În 2023, de exemplu, peste 3, 6 milioane de pasageri au călătorit între România și Marea Britanie, iar 1,37 de milioane de pasageri au zburat din București, spre aeroporturile din capitala Regatului Unit.

Din cei 1, 37 de milioane, 253 de mii de pasageri români au optat pentru ruta aeroport ”Henri Coandă” București-aeroportul Heatrhow din Londra. Această cursă aeriană a fost realizată și de British Airways, potrivit boardingpass.ro

Please follow and like us:
Pin Share