De ce să pui oțet în WC. Va face minuni cu vasul de toaletă, într-un timp foarte scurt

De ce să pui oțet în WC. Va face minuni cu vasul de toaletă, într-un timp foarte scurt

Trucul care te va ajută nespus de mult atunci când faci curat în baie. Multe gospodine îl folosesc și nu mai au nevoie de produse scumpe. Iată la ce ajută dacă pui oțet în WC. Cu siguranță vei folosi des această metodă.

De ce este bine să pui oțet în WC

Gospodinele găsesc tot felul de trucuri atunci când vine vorba despre curățenie. Cine nu-și dorește să aibă o casă în care totul strălucește și miroase frumos? Totuși, asta le ocupă oamenilor multe ore din zi.

În plus, produsele folosite pentru a îndepărta depunerile de murdărie pot fi puternice și toxice, mai ales atunci când vorbim despre cele concepute pentru a fi utilizate în baie. Din acest motiv, curățarea acestei încăperi este uneori o corvoadă.

Vasul de toaletă necesită multă atenție, deoarece aici se ascund și foarte multe bacterii. Dar te-ai gândit vreodată să pui oțet în acesta? Ei bine, deși este destinat bucătăriei, acest produs are mai multe moduri de a-l utiliza.

Oțetul poate fi folosit pentru conserve, dar și pentru a igieniza mașina de spălat sau pentru a spăla cuptorul cu microunde. Pus în vasul de toaletă, acesta îți va ușura cu mult treaba și timpul petrecut la curățenie.

Cum funcționează trucul

Dacă te-ai săturat să folosești clor sau nu mai ai în casă, toarnă în WC o sticlă de oțet. În acest mod, vei dezinfecta cu ușurință toaleta, fără să mai suporți mirosul greu al produselor pe bază de clor.

În plus, acolo unde există zone afectate de calcar, poți pune câteva șervețele îmbibate în acest ingredient acid. Lasă apoi totul să acționeze pentru 10-15 minute. Curăță bine cu o perie, după care poți clăti.

Dacă vrei să scapi și de mirosul de oțet, aerisește în baie după ce ai terminat de curățat și adaugă câteva picături de ulei esențial. Poate fi de lavandă, ceai verde, lămâie sau orice altceva preferi.

Pe de altă parte, poți folosi oțetul și în alte scopuri. De pildă, este util și în reîmprospătarea tapițeriei canapelei, atunci când este combinat cu apă. Cu aceeași soluție poți șterge oglinzile și ferestrele, notează playtech.ro. 

Please follow and like us:
Pin Share