PNL negociază prezidențiale în noiembrie. Adrian Cozma: „Campania lui Ciolacu ne costă foarte mult”

PNL negociază prezidențiale în noiembrie. Adrian Cozma: „Campania lui Ciolacu ne costă foarte mult”

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a declarat marți, că partidul vrea ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna noiembrie, la ora când Coaliția se reunește iar în ședință pentru a tranșa calendarul scrutinului prezidențial.

„Asta va fi propunerea cu care PNL va merge în coaliție”

Adrian Cozma, vicepreședintele liberalilor, a afirmat, marți, că PNL vrea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna noiembrie, și nu în septembrie, așa cum vor social-democrații, pe fondul unor noi negocieri între PSD și PNL.

Coaliția PSD-PNL se reunește, marți, pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale, deocamdată variantele de lucru convenite până acum fiind datele de 15 sau 29 septembrie pentru primul tur de scrutin. Inițial, data prezidențialelor fusese stabilită pentru 15 septembrie, cu un eventual tur doi la 29 septembrie, în timp ce alegerile legislative au fost stabilite pentru data de 8 decembrie.

„E importantă decizia de azi. Noi ne așteptăm și propunerea PNL e ca aceste alegeri să aibă loc în noiembrie, așa cum ar fi normal, și asta va fi propunerea cu care, din ce cunosc, PNL va merge în coaliție. E important să fie atunci alegerile, că intereseul tuturor, al celor două partide, trebuie să fie ca lumea să voteze în cunoștință de cauză și să avem cui să ne adresăm”, a declarat Adrian Cozma pentru B1TV.

„Ar fi greu în august”

Vicepreședintele PNL a reiterat argumentele liberalilor împotriva unui scrutin prezidențial organizat în septembrie, anume că în perioada verii, care coincide pentru mulți cu concediile, este dificil de făcut campanie electorală. În plus, a spus Adrian Cozma, prezidențiale în septembrie ar bulversa activitatea școlilor, unde sunt organizate secțiile de votare.

„Dacă ar fi în septembrie, ar fi greu în august să faci campanie electorală. Pe de altă parte, chiar la debutul școlii să suspenzi activitatea școlară timp de opt zile doar în septembrie, iar e deplasat”, a spus Adrian Cozma.

„Totul a fost sacrificat de PSD pentru campania electorală”

„E adevărat că PSD spune că a fost o discuție. Așa e, a fost o discuție de principiu pe organizarea prezidențialelor în septembrie, dar n-a fost stabilit absolut nimic și nici măcar în Biroul Politic Național al PNL nu s-a dat o decizie. Cele două partide trebuie, în forurile de conducere, să dea decizii în acest sens”, a adăugat liderul liberal

În plus, a mai spus vicepreședintele PNL, PSD „sacrifică totul” pentru campania electorală a lui Marcel Ciolacu, care „costă foarte mult” economia țării. „Ce mai pot să observ e că de un an jumate această campanie electorală a domnului Ciolacu ne costă foarte mult și costă mult România și afectează economic, că putem vedea că avem probleme serioase cu deficitul și gradul de îndatorare a României azi, de peste 52%. Totul a fost sacrificat de PSD pentru campania electorală”, a mai declarat Adrian Cozma,

Please follow and like us:
Pin Share