Motivul pentru care piloții de avioane nu au voie să poarte barbă. Puțini s-ar fi gândit la asta

Motivul pentru care piloții de avioane nu au voie să poarte barbă. Puțini s-ar fi gândit la asta

Profesia de pilot este printre cele mai frumoase, dar necesită și o anumită conduită. De exemplu, nu este permis bărbaților să vină cu barbă, mai ales cu una foarte lungă. Motivele sunt foarte clare, legate de siguranța pe parcursul zborului.

Din ce cauză piloții nu au voie cu barbă

Pentru a se asigura că piloții au tot timpul barba dată jos, în multe companii aeriene există saloane unde aceștia se pot îngriji. Deși nu este o politică oficială impusă de Administrația Federală a Aviației, un purtător de cuvânt spune că părul facial pune în pericol siguranța pilotului.

Nu doar singuranța pilotului este pusă în pericol, ci și a tuturor oamenilor din avion, căci de starea acestuia depinde confortul lor în aeronavă. O mască pentru oxigen ar fi dificil de așezat pe o barbă mare.

”Nu avem nicio reglementare – cum ar fi un regulament pentru bărbierit – dar multe companii aeriene au politici care cer piloților să nu aibă barbă sau barbă minimă pentru a se asigura că măștile de oxigen se potrivesc perfect dacă sunt necesare”, a explicat reprezentantul FAA, potrivit nypost.com

American Lines: ”Siguranța este cea mai importantă”

La compania aeriană Delta Airlines,  piloților nu li se permite accesul în cabină dacă au păr pe față. Motivul este concludent, din cauza ”necesității unei măști de oxigen, pentru a menține o etanșare bună”, au transmist reprezentanții.

La fel procedează și American Lines. ”Nu le permitem piloților cu păr facial să fie în serviciu activ. Siguranța este unul dintre cele mai mari și mai importante lucruri din industria noastră.”, au comunicat angajații.

În anul 1987 chiar s-a efectuat un studiu de către Administrația Federală a Aviației și așa s-a descoperit influența negativă a barbei. ”Influența bărbilor asupra eficienței măștii de oxigen”, a fost intitulată cercetarea.

La final, s-a concluzionat că membrii echipajului de zbor nu ar putea să-și pună rapid o mască de oxigen, dacă s-ar ivi o problemă, mai ales una gravă. Fiecare secundă și minut contează în timpul zborului, fie el cu avionul sau cu elicopterul.

Totodată, chiar dacă se reușește atașarea măștii, cantitatea de oxigen ”livrată” nu va fi una suficientă și va apărea insuficiența respiratorie, chiar stopul cardiac. Drept urmare, cel mai bine și vital este să se respecte regula.

Please follow and like us:
Pin Share