Ronald Koeman și-a ieșit din minți după ce Olanda a fost eliminată de Anglia de la Euro 2024: „Deciziile VAR distrug fotbalul!”

Ronald Koeman și-a ieșit din minți după ce Olanda a fost eliminată de Anglia de la Euro 2024: „Deciziile VAR distrug fotbalul!”

Ronald Koeman s-a înscris și el pe lista contestatrilor brigăzii de arbitri de la Olanda – Anglia 1-2. Selecționerul batav consideră că VAR a intervenit eronat la faza din minutul 18, când britanicii au primit penalty.

Ronald Koeman a pus tunurile pe VAR! Selecționerul batav, nemulțumit total după după Olanda – Anglia 1-2

Olanda a deschis scorul la Dortmund după torpila lui Xavi Simons, dar s-a văzut egalată rapid din cauza intervenției sistemului VAR. Britanicii au egalat în minutul 18 dintr-un penalty obținut și executat de Harry Kane.

Reluările au arătat că vârful lui Bayern șutează în piciorul lui Denzel Dumfries și, deși „centralul” Felix Zwayer n-a considerat nimic neregulamentar, colegii din camera VAR i-au atras atenția și l-au determinat să acorde lovitură de pedeapsă.

„Nu cred că a fost penalty”, a declarat selecționerul olandez. „Este într-adevăr o decizie VAR. Ce ar trebui să faci ca apărător? Denzel încearcă să blocheze mingea, iar Kane şutează şi apoi loveşte cu piciorul gheata lui Dumfries.

Deciziile VAR de genul acesta distrug cu adevărat fotbalul. Arbitrul a fluierat pentru lucruri care nu sunt fluierate în Premier League”, a declarat Ronald Koeman, după Olanda – Anglia 1-2.

Apoi, pe parcursul meciului, „centralul” german a părut că ia mai multe decizii ciudate, multe în defavoarea batavilor. Selecționata din „Țara Lalelelor” primit lovitura de grație când meciul părea că se îndreaptă către prelungiri.

În minutul 90+1, Zwayer l-a oprit total eronat dintr-o acțiune pe Cody Gakpo. La faza imediat următoare, Anglia a marcat golul izbăvitor. Rezervele Cole Palmer și Ollie Watkins au lucrat perfect la reșuita de 2-1, care a dus reprezentativa Albionului într-o finală de Campionat European pentru a doua oară la rând.

Marea finală a Campionatului European din Germania se va juca la Berlin, pe Olympiastadion. Meciul dintre Spania și Anglia este programat duminică, 14 iulie, de la ora 22:00.

În schimb, Olanda a ratat din nou prezența într-o finală de Euro, finală pe care o așteaptă de 36 de ani. Batavii nu au mai jucat cu trofeul pe masă la un Euro din 1988, atunci când s-au impus cu scorul de 2-0 în fața URSS-ului.

Please follow and like us:
Pin Share