Elev de șase ani la clasa pregătitoare, acuzat că-și bate și amenință colegii, la o școală din Brașov. Poliția face verificări

Elev de șase ani la clasa pregătitoare, acuzat că-și bate și amenință colegii, la o școală din Brașov. Poliția face verificări

Mai mulți copii de șase ani, elevi la clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Brașov, le-au spus părinților că sunt agresați de un coleg, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi. Situația a fost semnalată de site-ul local BizBrașov, care a relatat că părinţii au depus în acest sens o sesizare la conducerea şcolii, fără a primi încă un răspuns. După relatarea cazului de către presa locală, polițiștii brașoveni au anunțat că fac verificări.

Încă din primele zile de școală, mai mulți copii ai clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 au povestit acasă că sunt terorizaţi de unul dintre colegi, cu bătăi şi ameninţări, potrivit BizBrașov.

Pe 15 septembrie, un reprezentant al părinţilor a depus o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care a reclamat că un elev și-a agresat și verbal mai mulți colegi din clasă, iar copiii „au spus că nu vor să mai meargă la școală din cauza acestui coleg”.

„Doresc ca prin această sesizare pe care v-am adresat-o să găsiţi cât mai repede şi cea mai bună soluţie pentru ca aceste violenţe să înceteze şi toţi copiii să meargă fericiţi la şcoală, nu cu frică că va urma încă o zi în care vor fi agresaţi fizic şi verbal de colegul lor”, se arată în sesizarea adresată conducerii unităţii şcolare, care a fost trimisă și BizBrașov.

Jurnaliștii locali au luat legătura cu directoarea școlii, Mihaela-Carmen Nicodin, care a declarat că nu a răspuns încă la reclamația părinților, pe motiv că nu a trecut termenul legal de 30 de zile.

De asemenea, directoarea a spus „că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze”.

În semn de protest față de bullying-ul la care au fost supuşi elevii, părinții au spus că luni nu-și vor duce copiii la școală.

Poliția face verificări

După semnalarea cazului, poliţiştii braşoveni au anunțat luni, 2 octombrie, că s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări.

„În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, (…) la data de 29 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a transmis IPJ Brașov, într-un comunicat citat de News.ro.

De asemenea, polițiștii au anunțat că merg luni la clasa din care fac parte elevii agresați.

„Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 2 octombrie, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a precizat IPJ Braşov.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share