Ce s-a ales de moștenirea lui Alexandru Arșinel. Misterul caselor lipsă din declarația de avere. Reacția familiei

Ce s-a ales de moștenirea lui Alexandru Arșinel. Misterul caselor lipsă din declarația de avere. Reacția familiei

Alexandru Arșinel a lăsat o moștenire impresionantă, după decesul său din septembrie, 2022. În ultima sa declarație de avere, actorul scria că deține patru terenuri. Dintre acestea, două erau la Sinaia și Samurcaș – Crevedia, și alte două, în cotă parte, la Dolhasca. Totodată, Arșinel figura ca proprietar a patru case: un apartament în Capitală și trei case de vacanță, prin țară.

Ce a moștenit fiul cel mare

O parte din această moștenire apare inclusă și-n declarația de avere a Ralucăi Alice Arșinel, director la Ministerul Afacerilor Externe, nimeni alta decât soția lui Bogdan Traian Arșinel, fiul cel mare al regretatului actor.

Din document reiese că Arșinel Jr a primit, pe lângă terenurile aferente, o casă de vacanța în Câmpina, una la Crevedia și o alta a Dolhasca, unde a copilărit actorul. La aceste ultime două proprietăți apare ca moștenitor și Alexandru Cristian Arșinel, fiul cel mic al actorului, precum și alte rude ale acestuia. Nora lui Arșinel a primit și ea o moștenire din partea propriei familii, tot în anul 2022: un apartament de 145 m.p. din Capitală. De asemenea, automobilul marca Toyota, deținut odinioară de Alexandru Arșinel, a ajuns tot la fiul cel mare.

Casele din Sinaia și de pe litoral lipsesc din declarația de avere

Din declarația de avere a norei lui Arșinel lipsesc două case în care actorul a investit foarte mult. Mai precis, este vorba despre vila din stațiunea 2 Mai, cea care în ultimii ani de viață ai actorului a fost închiriată turiștilor, în sezonul estival, precum și casa din Sinaia. În aceasta din urmă, actorul obișnuia să-și petreacă verile călduroase, împreună cu soția sa, de care avea grijă. După cum se știe, Marinela Arșinel a decedat și ea la doar câteva luni distanță de la moartea actorului.

Este posibil ca aceste imobile să fi revenit exclusiv celuilalt fiu, Cristian Arșinel, fie prin testament, fie printr-o înțelegere între frați. Există și posibilitatea ca cele două case să fi fost vândute.

Traian Arșinel: „Lucrurile au fost clare”

Deși Alexandru Arșinel a lăsat o avere impresionantă, se pare cei doi fii au căzut la înțelegere, fără a ajunge prin tribunal, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul averii lui Ion Dolănescu. După cum se știe, Ionuț și Dragoș Dolănescu, cei doi fiii ai artistului, s-au războit prin instanțe nu mai puțin de opt ani de zile.

Contactat de FANATIK, Traian Arșinel a evitat să dea amănunte despre cum s-a împărțit exact averea tatălui său, însă a precizat că-n familia sa nu au existat și nici în prezent nu sunt neînțelegeri pe tema moștenirii.

„Prea puțin contează cum s-a împărţit averea. Problemele astea nu intereseaza tot poporul. Sunt lucruri personale de familie. Vă pot spune că la noi, lucrurile au fost clare dinainte și dintotdeauna”, a declarat Bogdan Traian Arșinel în exclusivitate pentru FANATIK.

Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai bogați actori

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai bogați actori, care a lăsat o moștenire impresionantă. În ultima sa declarație de avere, acesta nota că are o pensie de vârstă în valoare de 73.500 lei, o alta de revoluționar de 33.720 lei, o indemnizație de merit de la Ministerul Culturii, în jur de 75.000 lei, și o alta de handicap, de 10.800 lei, întrucât avea grijă de soția sa bolnavă.

Please follow and like us:
Pin Share