Alertă în rândul utilizatorilor Android. Noua metodă prin care hackerii pot fura datele bancare de pe telefon

Alertă în rândul utilizatorilor Android. Noua metodă prin care hackerii pot fura datele bancare de pe telefon

Alertă în rândul utilizatorilor Android. Hackerii au o nouă metodă prin care pot fura datele bancare de pe telefon. O mulțime de persoane pot fi în pericol, avertizează experții. Ce trebuie să știe aceștia?

Alertă în rândul utilizatorilor Android

Experții în securitate cibernetică de la FOX IT sunt cei care au lansat avertismentul. Aceștia au descoperit o nouă amenințare îngrijorătoare care vizează utilizatorii de Android. Este vorba despre o nouă înșelăciune prin care hackerii pot fura datele bancare de pe telefon.

Atacul începe cu un simplu mesaj care este trimis către dispozitive. Mesajul sugerează că utilizatorul trebuie să autorizeze plata unei sume destul de mari. Mai apoi, persoana care primește mesajul este invitată să sune la un număr de telefon, despre care se spune că ar fi al băncii, pentru a confirma sau nu tranzacția.

După ce apelul este efectuat, apare un alt mesaj care îi cere utilizatorului să descarce și să instaleze o versiune a popularei aplicații de securitate McAfee. Se presupune că aceasta împiedică apariția unor probleme și atacuri viitoare.

În mesaj este trimis un link și, odată apăsat, începe descărcarea. Din păcate, nu există un acces real la McAfee. Drept urmare, hackerii folosesc mesajul pentru a trimite o copie falsă a aplicației de securitate pe dispozitive, arată Mirror.

Noua metodă prin care hackerii pot fura datele bancare de pe telefon

Odată încărcată pe telefonul Android, utilizatorii sunt atacați de malware-ul Vultur. Pentru cei care nu știu, acesta nu doar că poate fura datele bancare de pe telefon. Virusul e atât de puternic încât poate sparge parolele. Totodată, acesta poate spiona ecranele în timpul conectării și obține acces la unele date personale.

„Pentru a păcăli utilizatorii să instaleze malware-ul, hackerii folosesc un atac hibrid care utilizează două mesaje SMS și un apel telefonic. În primul rând, victima primește un mesaj SMS care o instruiește să sune la un număr dacă nu a autorizat o tranzacție care implică o sumă mare de bani.

Un al doilea SMS este trimis în timpul apelului telefonic, în care victima este instruită să instaleze o versiune troianizată a aplicației McAfee Security de la un link. Acest dropper decriptează și execută un total de 3 încărcături utile legate de Vultur, oferind actorilor controlul total asupra dispozitivului mobil al victimei” , a explicat FOX IT.

Astfel, utilizatorii de telefoane Android trebuie să rămână vigilenți în fața oricăror mesaje în care sunt invitați să sune la bancă. Cel mai bine este să contacteze instituția bancară direct, pentru a afla dacă într-adevăr este vorba despre o tranzacție reală sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *