Alexandru Bourceanu, atac la adresa antrenorilor din România: „Ei cred că a face mai multe antrenamente e mai bine”

Alexandru Bourceanu, atac la adresa antrenorilor din România: „Ei cred că a face mai multe antrenamente e mai bine”

Fostul jucător al celor de la FCSB, Alexandru Bourceanu, s-a retras din fotbalul mare în anul 2019, la vârsta de 35 de ani. Între timp, fostul mijlocaș și-a construit o carieră în minifotbal, acolo unde a devenit Campion Mondial cu naționala României în 2023.

Alexandru Bourceanu, atac la adresa antrenorilor din România: „Ei cred că a face mai multe antrenamente e mai bine”

Fostul fotbalist a vorbit la GSP.ro despre metodele de antrenament pe care tehnicienii le practică la noi în țară, metode care sunt total de greșite după părerea sa.

Bourceanu este de părere că antrenorii români ar trebui să facă antrenamente mai puține, dar care să fie mai bine pregătit din punct de vedere calitativ, decât 25 de antrenamente care te obosesc fizic.

„Când le dai indicații copiilor, «Fă ăia, fă aia!», în loc să îl înveți pe copil, tu, ca antrenor, îi iei decizia. Și când va trebui să ia propriile decizii, nu o să știe ce să facă, pentru că nu l-ai lăsat tu. Nu dezvoltăm nici lideri, pentru că nu îi lăsăm pe copii să se lupte în vestiar pentru ierarhie.

Noi tot timpul stabilim ierarhia. Un puști de 15 ani de la o echipă mare din București, după o pauză de o lună cauzată de o accidentare, mi-a spus că s-a simțit mult mai bine, că a avut din nou o plăcere de a juca fotbal. A spus că antrenorii îl epuizează.

Asta am spus și eu, antrenorii ne-au epuizat. Ei cred că a face mai multe antrenamente e mai bine. Nu, a face un antrenament de mai mare calitate este mai bine decât să ai 25 de antrenamente în care tot timpul ești la 70% și ești ținut ocupat”, a declarat Alex Bourceanu pentru GSP.ro.

Alexandru Bourceanu: „La 10 ani n-ai de ce să faci scări, pante, TRX”

Alex Bourceanu, fostul căpitan al FCSB-ului la ultima participarea a acestora în grupele Champions League, a vorbit și despre principalul motiv care duce la o pregătire fizică neadecvată.

„În România, de la vârste mici, de la 9-10 ani, jucătorii merg la munte, aleargă, fac TRX sau alte nebunii. E halucinant! Că au văzut ei la seniori, la Steaua, în 2013, de exemplu, că funcționează asta.

Dar dacă a făcut o echipă mare un lucru nu e neapărat un exemplu pozitiv, iar la 10 ani n-ai de ce să faci scări, pante și milioane de alte lucruri. D

e ce? Pentru că la 15, 16, 17 ani, ai ruptură de ligament încrucișat anterior, leziune completă, accidentare și s-a terminat. Sau probleme de tendon.

Mulți tineri au probleme la tendon, părinții juniorilor știu. Dacă mă dezbrac de la genunchi în sus, pot să vă arăt o chestie de genul ăsta”, a mai declarat Alex Bourceanu pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *