Andrew Tate, despre acuzațiile din mega-dosarul de trafic de persoane: „Nu am nevoie să violez pe nimeni” – Ce îi place în România

Andrew Tate, despre acuzațiile din mega-dosarul de trafic de persoane: „Nu am nevoie să violez pe nimeni” – Ce îi place în România

„Nu am nevoie să violez pe nimeni. Și acesta este lucrul care cred că este destul de pertinent și clar pentru oamenii de acasă. Violul a fost de fapt respins foarte devreme. Cred că în primele 30 de zile a fost respins, pentru că nu există nici o dovadă în acest sens. Este doar o acuzație. Așa că violul a fost deja respins. Nu am nevoie să violez pe nimeni. Nu am nicio o dorință de a viola pe nimeni”, a spus Andrew Tate.

„Dacă spui trafic de persoane, îți imaginezi oameni legați, înlănțuiți, mutați peste granițe, forțați să facă muncă sexuală. În primul rând nu înțeleg cum pot să fac trafic uman cu oameni din București. Adică, cele două fete pentru care sunt acuzat că fac trafic de persoane sunt românce care au trăit aici toată viața lor. Nu au plecat nicăieri. Călătorit unde? Deci acesta este primul lucru care nu are niciun sens.

Cred că pentru traficul de persoane trebuie să transporți pe cineva. Aceștia sunt oameni care sunt români, care s-au născut în România și sunt încă în România”, a spus Andrew Tate, la un post TV.

„Nu cred că, per total, este vina României. Cred că atunci când ajungi la un anume nivel, oriunde în lume se pot întâmpla diverse lucruri. Atunci când ești bogat devii țintă pentru mafie, chiar și pentru procurori. Iubesc România și iubesc poporul român și cred că lumea occidentală suferă acum masiv și este în declin. Ce mi-a plăcut la România când am venit acum șapte ani este că are o mentalitate destul de conservatoare și tradițională”, a spus Andrew Tate.

Frații Tate au scăpat de arestul la domiciliu. Milionarii britanici au fost plasați sub control judiciar

Pe 4 august, magistrații de la Curtea de Apel București au luat decizia de a îi plasa pe frații Andrew și Tristan Tate sub control judiciar, ușurându-le astfel situația. Până la această decizie controversată, frații milionari erau sub arest la domiciliu. Decizia a fost luată pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

De acum încolo, frații Tate vor merge la secția de poliție să dea cu subsemnatul o dată sau de două ori pe săptămână. Principalele restricții impuse sunt acelea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, să nu dețină arme, și să nu se aproprie de co-inculpatele din dosar și de martorii propuşi prin rechizitoriu.

Decizia Instanței: 

Încheierea nr. 428/CP

– În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.2 lit. a raportat la art.205 Cod de procedură penală admite contestaţiile formulate inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela împotriva încheierii din data de 18.07.2023 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, pronuntate în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.2.

Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În temeiul art. 348 Cod de procedură penală cu referire la art. 207 Cod de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela.

În temeiul art. 242 alin. 2 Cod de procedură penală cu referire la art.211 şi urm Cod de procedură penală, înlocuieste măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

În temeiul art.215 alin.1 Cod de procedură penală, inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv secţia de poliţie din circumscripţia teritorială a locuinţelor inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

În temeiul art.215 alin.2 Cod de procedură penală, impune inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) inculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela să nu se apropie una de cealaltă şi nici de inculpaţii Tate III Emory Andrew şi Tate Tristian, aceşti din urmă inculpaţi pot să se apropie între ei dar nu se pot apropia de coinculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela;

Toţi cei patru inculpaţi să nu apropie de martorii propuşi prin rechizitoriu: Andrei Ştefania Alexandra, Obuzic Vlad Cristian, Anghel Beatrice Gabriela, Pencov Iasmina Valentina, Aldea Maria-Alexandra, Tudor Ana – Maria, Lelias Luke Stephan, Dumitrache Alexandra Milena, Chivu Alexandra şi Paraschivoiu Florin – Robert;

Să nu apropie de persoanele vătămate/părţile civile: Gabbey Emma Aida, Untilă Aliona, Bourne Christiana, Pîrvan Corina Diana sau de membrii familiilor persoanelor vătămate sau părţilor civile, să nu comunice cu aceste persoane, direct sau indirect, pe nicio cale;

c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În temeiul art.215 alin.3 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În temeiul art.215 alin.4 Cod de procedură penală supravegherea respectării de către inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către secţia de poliţie din circumscriptia teritorială a locuinţei fiecărui inculpat.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Onorariul interpretului de limbă engleză, în echivalentul a şase ore, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Prezenta încheiere se traduce în limba engleză. Definitivă.

Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.08.2023.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *