Angajaţii aeroportului din Madrid au furat bunuri din bagajele călătorilor. Valoarea totală depășește 120.000 de euro

Angajaţii aeroportului din Madrid au furat bunuri din bagajele călătorilor. Valoarea totală depășește 120.000 de euro

Un total de 38 de persoane , toți lucrători de la diferite companii de pe aeroportul din Barajas, Madrid, au fost reținute sau sunt cercetate în cadrul „Operațiunii Uniunea” pentru sustragerea de obiecte din bagajele de cală ale pasagerilor, a căror valoare depășește 120.000 de euro . Acest lucru a fost anunțat miercuri de către Comandamentul Gărzii Civile din Madrid într-un comunicat de presă.

 

Ce obiecte au furat angajații aeroportului

 

Aceste evenimente, săvârșite în timp util, au însemnat pentru pasageri, pe lângă o pierdere financiară și sentimentală , inconveniente datorate procedurilor de depunere a plângerii în mijlocul călătoriilor de agrement sau de afaceri, scrie ABC.

Operațiunea a permis recuperarea unui număr mare de obiecte care au fost deja restituite proprietarilor legitimi. Dintre acestea, se remarcă un număr mare de genți și îmbrăcăminte de la mărci faimoase , precum și un număr nesfârșit de dispozitive electronice (tablete, ceasuri, ceasuri inteligente, căști wireless…), camere foto, bijuterii, numerar, o vioară sau o biblie

Printre aceste recuperări se remarcă returnarea unei camere fotografice unui subofițer al Armatei Statelor Unite, care se afla în Puerto Rico. O studentă din New York a primit înapoi telefonul ei de ultimă generație. CEO-ul unei companii și-a recuperat ceasul inteligent, iar unui tânăr muzician i s-a restituit vioara cu care urma să participe la un recital la Londra.

Sunt și cazuri în care valoarea sentimentală a efectelor depășește materialul: la doi ani de la furt, un bărbat a reușit să-și recupereze tableta. O italiancă și-a recuperat bijuteriile și unui religios din Nicaragua i s-a returnat Biblia plină de fotografii și note personale.

 

Coordonare cu Aena și companiile aeriene

 

Agenții Gărzii Civile au confiscat, de asemenea, o cantitate mare de produse perisabile , cum ar fi cârnați, șuncă și brânză, precum și cutii de conserve și alte alimente care au fost livrate la cantine pentru săraci, deoarece nu au reușit să dea de urma proprietarilor.

Acțiunea a fost dezvoltată în coordonare cu Aena și companiile aeriene. Datorită acestui fapt, a fost posibilă investigarea și identificarea presupușilor făptuitori și localizarea victimelor pentru a le restitui obiectele furate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *