Animalul pe care nu vor să-l vadă niciodată românii care stau la curte. Trăiește pe lângă casele oamenilor și are un nume mitologic

Animalul pe care nu vor să-l vadă niciodată românii care stau la curte. Trăiește pe lângă casele oamenilor și are un nume mitologic

Românii care stau la curte și au vegetație bogată în jurul caselor trăiesc un adevărat coșmar. Unul dintre cele mai periculoase animale sălbatice a început să își facă apariția în gospodăriile lor. Oamenii nu mai știu ce sa facă și se feresc cât pot de el.

Balaurul dobrogean și legendele legate de numele său

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zonele rurale sunt habitatul multor animale sălbatice. Cu unele dintre ele, românii s-au obișnuit și aproape că nu mai au nicio teamă. Însă, există și excepții.

Unul dintre cele mai periculoase animale sălbatice a început să își facă apariția în Dobrogea. I se spune balaurul dobrogean și este cel mai mare șarpe din România.

Balaurul dobrogean locuiește pe lângă case, iar asta nu le dă deloc pace localnicilor din Dobrogea. Reptila ajunge la 1.6 metri lungime și nu este de mirare de ce este cunoscut sub numele de balaur.

În zona Dobrogei, nu este persoană care să nu fi auzit, măcar o dată de balaurul dobrogean. Șarpele este un adevărat animal mitologic și a dat naștere multor legende pe care dobrogenii le poveste din generație în generație.

Potrivit legendelor zonei, atunci când acest șarpe intră în pământ, va sta acolo nici mai mult, nici mai puțin de 7 ani. După ce va ieși din ascunzătoare, acesta nu va mai fi șarpe, ci va lua forma unui balaur.

Femela șarpe depune 16 ouă în perioada de împerechere

Balaurul dobrogean nu reprezintă un pericol direct pentru oameni, căci hrana acestuia este compusă, în principal, din animale mici, rozătoare sau păsări. Însă, asta nu-i liniștește pe dobrogeni, căci întâlnirea cu un astfel de animal nu poate fi deloc una plăcută.

În zonă, umblă zvonul conform căruia, la un moment dat, balaurul dobrogean ar fi început să se hrănească cu căprioare. De atunci, localnicii sunt mult mai speriați și se tem de această reptilă periculoasă.

Specialiștii care monitorizează această specie de șarpe susțin că, în ultima vreme, teritoriul lui nu se mai află doar în Dobrogea. Balaurul dobrogean a început să fie zărit în zone precum Munții Măcin, Vâlcea și Galați.

Balaurul dobrogean se înmulțește foarte repede, iar perioada lui de împerechere are loc în lunile iunie – iulie. Atunci când simte că este în siguranță, femela șarpe depune 16 ouă care, după câteva luni, eclozează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *