Ansamblul Hecenii a primit Golden Buzz de la Andra la „Românii au talent”, sezonul 14: „Văzându-vă pe voi, folclorul nu o să moară niciodată”

Ansamblul Hecenii a primit Golden Buzz de la Andra la „Românii au talent”, sezonul 14: „Văzându-vă pe voi, folclorul nu o să moară niciodată”

Ansamblul Hecenii a primit Golden Buzz la „Românii au talent”, sezonul 14 de la Andra. Cântăreața a fost impresionată de dansul prezentat de grup pe scenă, astfel că i-a trimis direct în semifinala competiției difuzate la Pro TV.

Cei 20 de membri ai Ansamblului Hecenii au dansat pe scena de la „Românii au talent”, sezonul 14. Tinerii cu vârste între 13 și 18 ani muncesc enorm pentru pasiunea lor și și-au dorit să-i impresioneze pe jurații de la Pro TV cu talentul lor.

Au și reușit, căci Mihai Bobonete, Dragoș Bucur, Andra și Andi Moisescu i-au aplaudat la scenă deschisă după momentul lor de dans. În plus, cântăreața le-a oferit și Golden Buzz. „Este foarte interesant, este pentru prima oară când un dans popular m-a dus prin toate stările.

M-am bucurat ca un copil mic văzând câtă energie aveți. Eu sunt o iubitoare de muzică populară și tradiții, dar mi se pare că voi aveți tot pachetul. Avem speranța că folclorul nu o să moară niciodată pentru că văzându-vă pe voi gata, viitorul sună bine.

Atâta dăruire nu am văzut în muzica populară și în dansurile tradiționale niciodată, știu că este o premieră, dar…ne vedem în semifinală, dragilor!”, s-a adresat Andra dansatorilor.

Povestea Ansamblului Hecenii, care a primit Golden Buzz la „Românii au talent”, sezonul 14

Pentru Libertatea, Denis, coordonatorul dansatorilor, a făcut declarații: „Ansamblul a început activitatea cu 12 ani în urmă, cu un fost coregraf, iar eu l-am preluat de vreo șase ani. Dacă am număra toate grupele avem 80 de copii, iar astăzi am venit cu 20, cei care fac parte din grupa mare. Este destul de dificil să atragem copii să intre în Ansamblu deoarece interesul spre dansul popular este mai mare la fete și mai mic la băieți.

Eu sunt și fotbalist, și alături de băieții din echipă i-am atras și am făcut câteva repetiții. La început e mai dificil, apoi când se văd rezultatele pe scenă, cei mai mici sunt atrași. Sunt fotbalist la nivel amator, jucăm în campionatul Republicii Moldova. La fel și copiii din sat. Încercăm să comasăm aceste activități. Avem și un grup local prin care atragem investiții și am făcut un teren de sport.

Sunt implicat la nivelul comunității deoarece m-am atașat foarte mult de copiii din ansamblu, sunt ca frații și surorile mai mici și aș vrea să-i văd mai realizați. Încerc să înțeleg că nu toți au capacitatea de a dansa sau face fotbal, așa că vrem să includem cât mai multe activități ca fiecare copil să fie promovat și implicat. Am venit aici cu un scop, ne dorim să fim învingători.

Cu toate acestea, partea financiară ne-a atras deoarece noi nu avem condiții pentru a ne desfășura activitatea, nici măcar o sală în care să putem face. Totul se face la nivel de Casă de Cultură, care nu a mai avut reparații. Copiii au venit cu ideea să participăm“.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *