Anunțul momentului pentru românii care au avut telefon fix în casă. S-ar putea să ai de plată facturi de care nu ai habar

Anunțul momentului pentru românii care au avut telefon fix în casă. S-ar putea să ai de plată facturi de care nu ai habar

Anunțul momentului pentru românii care au avut în casă telefon fix. Trebuie să aibă grijă, pentru că ar putea avea de plată facturi de care nu știau, iar sumele sunt marii în cazul unora.

Anunțul momentului pentru românii care au avut telefon fix în casă. Cum pot primi facturi de care nu știau

Românii care au avut în casă telefon fix trebuie să fie atenți la facturile primite, chiar dacă a trecut mult timp de când au dezinstalat acest aparat.

Un român a primit, de la Orange, o factură în legătură cu un număr de telefon pe care îl avea de pe vremea Romtelecomului, în valoare de 4 lei. Compania a fost, între timp, cumpărată de Orange.

Clientul a primit factura pentru numărul deținut atunci când încă nu avea abonament la Orange, ci la Romtelecom. Au trecut ani de atunci, însă acesta tot a primit factura.

Nu este prima dată când cineva se confruntă cu o astfel de situație. Mulți români ajung să plătească în plus către furnizori, chiar dacă suma nu este justificată. De multe ori, poate fi vorba despre facturi cu sume mari.

“În primul rând, suma este prescrisă dacă este atât de veche. În 3 ani, orice sumă pe care orice persoană fizică sau juridică o are de recuperat se prescrie, dacă nu te adresezi instanței de judecată.

Ce poate face orice român este să încerce, pe cale amiabilă, să explice situația printr-un mail sau prin telefon companiei respective. Dacă nu se rezolvă așa, se merge pe calea instanței”, a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru DCNews.ro.

Avocatul a povestit o întâmplare asemănătoare prin care a trecut. Acesta a primit o factură de câteva sute de lei, după ce a fost clientul unei companii de telefonie timp de 20 de ani, după care a trecut la alt furnizor.

Din fericire, reprezentanții companiei au înțeles situația, care s-a rezolvat. Cu toate acestea, multe persoane aleg să nu acționeze, deși se trezesc cu sume mari pe care le au de plătit la companiile de telefonie.

Ce sancțiune se poate aplica în această situație

Sancționarea companiilor care ar încerca să-i păcălească  pe foștii lor clienți nu există. Nu se aplică nici măcar dacă ar putea fi vorba despre practici rele, nu doar despre simple greșeli sau coincidențe.

“Singura sancțiune este anularea pe calea instanței și cheltuielile de judecată. Doar că, de multe ori, decât să te judeci și să pierzi timp, bani, energie… ieși tot pe zero. S-a mai dezbătut în materie civilă subiectul.

Fusese la un moment dat o propunere de lege care dorea să sancționeze furnizorii care au astfel de practici în urma unor investigații (dacă nu erau simple erori)”, a mai spus avocatul Bogdan Bărbuceanu