Avocții familiei Alexandrei Ivanov cer arestarea doctoriței care era de gardă când tânăra a murit: „E posibilă părăsirea intempestivă a țării”

Avocții familiei Alexandrei Ivanov cer arestarea doctoriței care era de gardă când tânăra a murit: „E posibilă părăsirea intempestivă a țării”

Mariana Pitrop, medic de gardă la Maternitatea din Botoşani pe 18 august, când gravida Alexandra Ivanov a fost internată și lăsată fără asistență medicală până a murit, are calitatea de suspect în dosarul deschis de procurori. Avocata familiei Alexandrei a cerut oficial arestarea doctoriței, care între timp și-a partajat averea, chiar înainte de sechestrul instituit de anchetatori, scrie Monitorul de Botoșani.

Reprezentanţii legali ai familiei Alexandrei Ivanov, mămica moartă în maternitatea Botoșani după ce a fost lăsată șapte ore în agonie de medici, se tem că medicul Mariana Pitrop, cea care era de gardă în noaptea tragediei, ar putea fugi din România.

Avocata familiei, Gianina Vera Poroșnicu, a cerut, luni, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea preventivă a medicului, susținând că sunt „indicii temeinice că suspecta (inculpata după admiterea solicitării de punere în mișcare a acțiunii penale) face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală și ulterior de la judecată”.

„Măsura preventivă a reținerii nu este destul de restrictivă, încât să asigure sustragerea persoanei cercetate de la urmărirea penală, constând într-o limitare a dreptului de circulație doar pentru o perioadă de maxim 24 deore, fără posibilitatea prelungirii, ceea ce îi poate oferi șansa de a părăsi țara, ceea ce ar putea îngreuna cercetările în prezenta cauză și chiar depistarea acesteia prin intermediul emiterii ulterioare a unui mandat de extrădare sau mandat european de arest”, este solicitarea avocatului familiei.

Gianina Vera Poroșnicu susține că aceste temeiuri se bazează pe faptul că, înainte de instituirea sechestrului asigurator, doctorița a încheiat în mod fraudulos un act de partaj cu soțul acesteia, pentru a diminua activul său patrimonial, care ar avea ca rezultat nu doar sustragerea de la plata despăgubirilor familiei Alexandrei, ci și „părăsirea intempestivă a țării de către aceasta în măsura în care încearcă să lichideze activul patrimonial, pregătind teren pentru o eventuală relocare, folosind resursele financiare obținute în urma partajului”.

Pe 29 septembrie 2023, Marianei Pitrop i-a fost solicitată prezența la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. A fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință instituirii măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care le deține, scrie Botășeneanul.

La momentul confirmării tuturor bunurilor deținute, Mariana Pitrop ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani, precum și o casă cu terenul aferent. Totodată, două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent.

Restul bunurilor i-au fost cedate soțului printr-un contract de partaj care a fost încheiat la notar în prima parte a acestei luni. Nu se cunoaște la acest moment cât anume din avere a fost trecută pe numele soțului. Valoarea bunurilor pe care le mai are pe numele său se ridică la suma de 314.544 de lei.

Doctorița a mai anunțat anchetatorii că s-a mutat de la Botoșani la Iași.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *