Azilul groazei din Mureș: Polițistul de la IPJ Mureș arestat preventiv alături de alți doi inculpați, suspendat din funcție

Azilul groazei din Mureș: Polițistul de la IPJ Mureș arestat preventiv alături de alți doi inculpați, suspendat din funcție

Flavius-Teodor Pascu, polițist al IPJ Mureș la Secția 2 Band, a fost suspendat duminică, 30 iulie, din funcție, după ce Tribunalul Mureş a dispus să fie arestat preventiv, alături de alţi doi inculpaţi, în dosarul azilului Căsuța Lu’ Min din Bărdeşti.

„La data de 30 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost informat de instanţa de judecată cu privire la faptul că, faţă de un angajat, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost suspendat din funcţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat citat de Agerpres.

Alături de polițist, în dosarul instrumentat de DIICOT mai sunt cercetaţi mama acestuia, Jolan Pascu, care figura ca fiind directoarea azilului, precum şi Cosmin Ionuț Păpuc, angajat al Penitenciarului Târgu Mureş și administratorul căminului.

Flavius-Teodor Pascu nu era angajat la centru, dar oamenii din centru au povestit că polițistul și mama acestuia îi băteau, au declarat, pentru Libertatea, surse apropiate situației.

Cei trei inculpați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, duminică noapte, 30 iulie, după o ședință de judecată de aproape șapte ore. Ei sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Bolnavi cu dizabilități grave, ținuți ascunși în subsolul azilului din Mureș

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a dezvăluit joi, 27 iulie, că în subsolul azilului din Mureş, Căsuţa Lu’ Min, erau persoane cazate printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge.

Situația de la centrul Căsuța Lu Min a ieșit la iveală după o vizită a voluntarilor CRJ, același centru care a scos la iveală și condițiile din căminele groazei din Voluntari.

Cu câteva zile înainte fuseseră în control și inspectorii de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Județeană, fără să fi semnalat însă nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor persoane vârstnice ori cu dizabilităţi prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a unor sume de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării, potrivit DIICOT.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *