Bani mulți pentru românii care stau la curte. Se dau câte 1500 de euro, banii intră direct pe card

Bani mulți pentru românii care stau la curte. Se dau câte 1500 de euro, banii intră direct pe card

Românii care stau la curte primesc o sumă mare de bani de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceștia vor beneficia de 1500 de euro în luna septembrie, banii urmând să intre direct pe card.

Românii care stau la curte vor primi un ajutor financiar. Pentru ce sunt utilizați banii

Este vorba despre un sprijin financiar oferit fermierilor, mai exact cultivatorilor de roșii. Peste 25.000 de producători din România s-au înscris în programul Tomata pentru a primi ajutorul de minimis.

În 2023, aproximativ 22.000 de fermieri au beneficiat de bani. Sprijinul financiar se ridică la suma de 3000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați cultivați, iar banii sunt livrați în două tranșe.

Cererile au fost depuse de cultivatori până la data data de 16 mai 2024. De altfel, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, spune că programul se bucură de un real succes având în vedere numărul persoanelor înscrise.

Ministrul Agriculturii: „Suntem într-o creștere accentuată”

Acesta consideră că modificările efectuate au contribuit la rezultatul favorabil. Asta pentru că fermierii primesc jumătate din valoarea sprijinului financiar chiar de la început.  „Și anul acesta este un record.

Anul trecut am avut 22.600 de dosare depuse pe programul tomata în spații protejate și anul acesta s-au depus 25.600 de dosare. Suntem într-o creștere accentuată.

Încurajarea vine și din momentul în care am speculat cadrul Ucraina și am putut da fermierilor o sumă de 1.500 de euro pentru a-și înființa culturile, iar diferența de 1.500 de euro o vom da în luna septembrie, atunci când vor demonstra cu facturi de valorificare”, a declarat ministrul Florin Barbu la Prima News.

Ministrul Agriculturii mai spune că programul Tomata va trece prin alte schimbări, în 2025, urmând să fie diversificat. În acest sens, statul va acorda sprijin financiar fermierilor care cultivă legume în spații protejate.

Condiția va fi ca pe jumătate din suprafață să fie tomate. Noi subvenții ar urma să ajungă, în anul următor, și la cultivatorii de ceapă, în condiții asemănătoare ca în cazul producătorilor de usturoi.