Cactusul, aliatul de nădejde al sănătății tale. Care sunt beneficiile ascunse ale celebrei plante

Cactusul, aliatul de nădejde al sănătății tale. Care sunt beneficiile ascunse ale celebrei plante

Dacă ești o persoană ocupată și nu ai timp să îngrijești florile de aprtament, dar totuși îți dorești să te bucuri de plante în locuința ta, poți alege fără probleme cactușii. Nu sunt pretențioși în ceea ce privește facorii de mediu, sunt foarte rezistenți și în plus au o frumusețe aparte. Iar unele specii înfloresc în perioada verii, emanând un miros plăcut, dulceag. Însă cactusul este mai mult decât un obiect ornamental uitat pe pervaz. El are o serie întreagă de beneficii pentru organism.

Ce se întâmplă, de fapt, când dormi cu un cactus în cameră

Nu multă lume a auzit de beneficiile cactusului pentru organism. Dacă și tu ai unul în camera ta, probabil te întrebi ce avantaje ți-ar putea oferi această plantă mai mult decât un aspect vizual plăcut.

 

Ei bine, cactusul nu are doar rol estetic, ci are puterea de a ne oferi un somn mult mai odihnitor. În timpul nopții, cactușii produc oxigen, așa că este indicat să îi avem în camera în care dormim.

În plus, un alt avantaj major al cactușilor este acela că se numără printre puținele plante care au proprietatea de a absorbi undele electromagnetice. De aceea este bine să îl așezăm lângă televizor sau calculator.

De asemenea, despre cactuși se spune că absorb energiile negative din încăperea în care este așezat. Nu ar strica astfel să poziționezi aceste plante și în spațiile în care lucrezi, pentru a putea elimina o parte din stresul zilnic.

Îngrijirea cactușilor. Ce trebuie să știi

Solul potrivit pentru creșterea unui cactus este format dintr-un amestec de nisip și turbă, peste care trebuie să adaugi un strat de pietriș. Cactusul nu trebuie replantat foarte des și nici nu are nevoie de îngrășământ. Cel mai bun ghiveci pentru cactus este cel din lut, reținând, astfel, apa mai bine.

Un cactus nu trebuie udat foarte des. Îți poți da seama când trebuie să îi pui apă uitându-te la solul de la suprafață. Dacă este complet uscat, atunci trebuie să îl uzi. Fiind o plantă care reține apa, udările excesive îi pot dăuna sau chiar îl pot omorî.

În ceea ce privește spațiul unde trebuie așezat, cactusul iubește locurile luminoase, dar fără să fie în lumina directă a soarelui. De asemenea, evită expunerea lui la temperaturi excesive pe timp de noapte, în consecință nu trebuie să îl ții lângă calorifer.

Cactușii nu sunt predispuși la dezvoltarea de paraziți, deci nu sunt necesare fertilizări sau tratamente cu fungicide.

Aceste plante iubesc aerul proaspăt, așa că trebuie aerisită des camera în care este ținut. Atenție, totuși, în perioada iernii. Cactusul trebuie ferit de curenții de aer sau de variațiile de temperatură.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *