Cât costă un mărțișor, în 2024. Prețul cu care se vând în piețele din Capitală: „Super-ofertă”

Cât costă un mărțișor, în 2024. Prețul cu care se vând în piețele din Capitală: „Super-ofertă”

Doar câteva ore ne mai despart de luna femeilor, o perioadă în care acestea sunt în prim-plan și sunt sărbătorite de fiecare bărbat în parte. Odată cu primăvara vine și 1 martie și 8 martie, zile dedicate femeilor, în care acestea primesc flori și mărțișoare. Un comerciant din Piața Rahova, din Capitală, a surprins orice trecător cu prețurile sale la mărțișoare.

Prețul unui mărțișor, în 2024

Un comerciant din Piața Rahova a surprins cu prețurile sale la mărțișoare anul acesta. Pentru a atrage câți mai mulți clienți, acesta le-a făcut o ofertă greu de refuzat.

În această perioadă, atât piețele din Capitală, cât și cele din întreaga țară s-au umplut de mărțișoare și flori. Românii au început deja să se pregătească pentru luna femeilor, mulți dintre ei înghesuindu-se încă de astăzi să cumpere mărțișoare și flori. În comparație cu anii trecuți, prețurile sunt mai mari anul acesta, însă un comerciant a decis să-și surprindă clienții.

În încercarea de a atrage câți mai mulți clienți, un comerciant din Piața Rahova a decis să-și scoată pe tarabă marfa cu doar 1 leu, scrie cancan.ro.

Cel mai vechi mărțișor din România datează încă din anul 1872 și este deținut de un marinar din Constanța. Este un unicat. Este achiziţionat de către mine de la un colecţionar din Iaşi. Este un mărţişoar foarte fin lucrat. Este a unui gravor bijutier. Avem 1 Martie 1872 gravat pe faţă şi se secondată de două coroane, laure şi măslin. Pe revers, avem central o inimă înflăcărată”, a declarat Georgian Anghel.

Doar patru țări au tradiția mărțișorului, în luna femeii

„Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie (Mărţişorul)” au fost notate pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, într-un dosar comun cu Republica Moldova, Macedonia de Nord şi Republica Bulgaria, la 6 decembrie 2017, prin votul Comitetului Interguvernamental al UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit în cea de-a XII-a sesiune, pe Insula Jeju din Republica Coreea, în perioada 4-9 decembrie 2017.

Această practică este dedicată tuturor, indiferent de vârstă, contribuind însă la o coeziune socială, schimburi între generații și interacțiune cu natura. Înscrierea acestei zile într-un dosar comun cu alte trei țări atestă valoarea universală a practicilor culturale asociate zilei de 1 martie, având totodată și o importanță deosebită în tezaurul cultural mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *